Încă 5 copii depistaţi cu COVID-19 după ce au părăsit o tabără privată din Alba

Încă 5 copii depistaţi cu COVID-19 după ce au părăsit o tabără privată din Alba

Foto Pixabay.com

Încă cinci copii au fost confirmaţi cu COVID-19 în urma focarului de la tabăra privată din comuna Ighiu, judeţul Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, circa 20 de copii care au fost în tabără în cursul acestei veri au fost testaţi pozitiv după ce au ajuns acasă. Ca urmare a anchetelor epidemiologice, le-a fost atribuit locul de infectare comuna Ighiu şi, implicit, judeţului Alba.

Umare a unui control efectuat de către inspectorii DSP Alba, societatea comercială care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii, a fost amendată cu suma de 10.000 de lei pentru neexecutarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru în condiţiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare. 
 
În tabăra privată din Alba sunt în continuare copii în vacanţă, astfel încât este de aşteptat să fie descoperite noi cazuri. 
 
În total, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 12 cazuri COVID în Alba, potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), miercuri, 25 august. Cazurile noi sunt la Ighiu (5 copii), Alba Iulia (3), Aiud (1), Cenade (1), Hopârta (1), Mihalţ (1).
 
De la începutul pandemiei, în judeţul Alba au fost confirmate 21.477 cazuri, 20.717 persoane vindecate şi 715 decese. Marţi, în Alba au fost prelucrate în total 362 de probe (144 la DSP şi 218 la spitalul judeţean). 
 
Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 246.300. Incidenţa cazurilor COVID la 14 zile în judeţul Alba este de 0,09 (anterior era 0,07).
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările