Vacanţa pe cont propriu: destinaţii sigure în care e mai ieftin să călătoreşti singur

Vacanţa
pe cont propriu: destinaţii sigure în care e mai ieftin să călătoreşti singur

Destinaţii sigure în care e mai ieftin să călătoreşti singur

Călătoriile de unul singur sunt considerate una dintre cele mai importante tendinţe de călătorie în 2018. Numărul persoanelor care aleg o astfel de experienţă pare să crească de la an la an. Căutările de tipul „cele mai bune locuri pentru femeile care călătoresc singure", „cele mai bune ţări pentru călătorii de unul singur" sau „cele mai bune destinaţii de călătorit singur" au crescut în ultimul an cu aproximativ 50-80% .

Ştiri pe aceeaşi temă

Probabil ai cochetat cu ideea de a-ţi face bagajul şi a porni la drum singur, fie de ziua ta, fie pentru că ai fost promovat sau pentru că îţi doreşti pur şi simplu o schimbare. O călătorie de acest tip este posibilă indiferent dacă eşti sau nu într-o relaţie. Pentru a încuraja românii să exploreze lumea pe cont propriu, echipa din spatele motorul gratuit de căutare pentru oferte de călătorie momondo.ro a selectat cele mai bune oraşe pentru călătorii singuri şi dezvăluie cele mai bune recomandări pentru a profita din plin de o astfel de experienţă.

Planificare şi siguranţă

Primul pas în planificarea unei călătorii pe cont propriu ar trebui să fie răspunsul la întrebarea „Cât de încrezător sunt în timp ce călătoresc?” O destinaţie mai apropiată de România - cum ar fi unul dintre oraşele europene uşor accesibile - este cea mai bună alegere pentru început, poate chiar o călătorie către un oraş deja vizitat anterior. Cei pentru care distanţele mai mari nu reprezintă o piedică pot lua în considerare şi alte destinaţii. Factorul cheie rămâne pregătirea în detaliu a călătoriei, inclusiv verificarea mijloacelor de transport de la aeroport şi cea mai uşoară cale de a ajunge la locul de cazare.

Siguranţa este un factor major atunci când oamenii se tem de o călătorie de unul singur. Soluţia în acest caz este de a te informa cât mai bine despre destinaţia pe care intenţionezi să o vizitezi: ce comportamente sunt recomandate, care sunt mijloacele de transport la faţa locului sau ce alte reguli nescrise trebuie avute în vedere. Înainte de a porni la drum de unul singur este întotdeauna bine să îţi informezi familia şi prietenii despre traseul pe care îl urmezi. Dar sentimentul de siguranţă nu stă doar în cum te organizezi propriu-zis, el ţine totodată de gândurile cu care pleci la drum. Câteva idei în plus în acest sens ţi-ar putea creşte nivelul de încredere şi de motivaţie pentru o călătorie de unul singur.

Cameră single sau dublă?

De cele mai multe ori călătorii pe cont propriu se confruntă cu dificultăţi în găsirea unui hotel pentru cazare la preţuri accesibile – adesea, ei trebuie să stea într-o cameră dublă, plătind exact acelaşi preţ pe care îl vor plăti doi călători. De aceea, momondo.ro a verificat în ce oraşe camerele single sunt mai puţin costisitoare decât cele duble. Conform datelor analizei, românii pot economisi până la 93% din costurile medii de cazare dacă îşi planifică cu atenţie şederea. Cea mai mare economie la cazare la un hotel poate fi făcută în Denpasar, unde camera single costă în medie 27 de euro, economisind până la 93% faţă de preţul mediu al unei camere duble în acest oraş.

De asemenea, Agadir pare a fi o destinaţie de nădejde pentru un călător singur, deoarece camera single este în medie cu 88% mai ieftină decât cea dublă. Lista celor mai bune trei oraşe pentru o călătorie de unul singur este completată de un alt loc exotic - alegerea unei camere single faţă de o una dublă în Male va permite călătorilor singuri să economisească în medie 81% din preţ. Românii au în plan să plece la drum pe cont propriu au la dispoziţie numeroase destinaţii interesante, inclusiv oraşe europene precum Luqa sau Ibiza.

Există, totodată, locuri în care călătorii pe cont propriu din România ar trebui să aleagă o cameră dublă pentru că poate fi chiar mai ieftină decât cea single. Printre oraşele în care această opţiune este posibilă se numără Edinburgh, Amsterdam şi Varşovia, unde preţurile medii ale camerei single sunt cu până la 22% mai mari decât cele pentru o cameră dublă.

 

Top 5

Oras

Pretul mediu pe noapte la un hotel de 3-4 stele pentru o camera single (EUR)

Pretul mediu pe noapte la un hotel de 3-4 stele pentru o camera dubla (EUR)

Economii daca alegi o camera single in loc de una dubla (%)

1.

Denpasar (Bali), Indonezia

27,11

52,54

-93

2.

Agadir, Maroc

30,95

58,06

-88

3.

Male, Maldive

159,53

288,36

-81

4.

Luqa, Malta

30,95

52,54

-71

5.

Ibiza, Spania

103,40

165,05

-60

 

Ce faci când ai ajuns la destinaţie şi nu ai un partener de călătorie

Având detaliile administrative acoperite, călătorii ar trebui să înceapă să îşi planifice timpul liber pe care îl au la dispoziţie la destinaţie. Dincolo de excursii gratuite ghidate în jurul centrului oraşului, oferite în toate destinaţiile turistice principale, este bine să planifici câteva activităţi care se concentreze pe interesele şi pasiunile tale. Nu este doar o mare oportunitate de a a te distra, dar şi de a te întâlni cu oameni care apreciază lucruri similare şi împreună cu care ai putea socializa. Un exemplu de astfel de experienţă ar putea fi ateliere de gătit locale sau un tur organizat despre vin. Te mai poate ajuta aplicaţia gratuită momondo places care te ajută să selectezi cele mai interesante locuri de vizitat la destinaţie.

Un alt mod de a te bucura de vacanţă este să te relaxezi, iar masajul ar putea fi o experienţă minunată, aşa cum poate fi şi o carte interesantă citită la o ceaşcă de cafea. Pentru a nu fi surprins de costurile unei astfel de plăceri, momondo a inclus mai jos costurile estimative ale acestora. Cele mai scumpe servicii de spa pe care românii le vor găsi sunt în Male, dar există şi locuri în care pot găsi preţuri cu adevărat interesante. În Denpasar şi Agadir preţurile în medie sunt cele mai mici -- de 19 euro şi, respectiv, 23 euro. În ceea ce priveşte preţul pentru o cafea sau o masă la un restaurant ieftin, românii nu ar trebui să îşi facă griji, preţurile fiind similare cu cele din ţară, arată analiza momondo.


Top 5.

Oras

Pretul mediu pentru o ora de masaj (EUR)

Pretul mediu pentru workshopuri de gatit (EUR)

Pretul mediu pentru o masa la restaurant ieftin (EUR)

Pretul mediu pentru un cappuccino  (EUR)

1.

Denpasar (Bali), Indonezia

18,71

23,99

4,80

1,44

2.

Agadir, Maroc

22,79

57,81

3,12

0,96

3.

Male, Maldive

93,31

49,65

3,84

2,16

4.

Luqa, Malta

71,24

129,05

9,35

1,68

5.

Ibiza, Spania

59,49

51,33

9,35

1,92

 

„Pentru tot mai mulţi dintre noi, planificarea unei călătorii porneşte de la o motivaţie puternică – fie de a vizita un oraş, de a descoperi sau trăi experienţe dintr-o anumită cultură până la a ne deconecta de tot ce este familiar şi a petrece mai mult timp cu noi înşine. Pentru noi, la momondo, este prioritar să îi inspirăm pe cât mai mulţi călători să pornească la drum în direcţia dorită. Din acest motiv lucrăm constant la serviciile noastre pe care ei le pot accesa gratuit, astfel încât să aibă toate informaţiile necesare atunci când îşi planifică propriile călătorii, ajutându-i să ia cele mai bune decizii. Observăm, de asemenea, tendinţele în materie de călătorii din acest an, printre care se numără călătoriile de unul singur, care pentru noi este un subiect foarte important pentru că încurajează spiritul de călătorie liber, deschis, pe cont propriu, pe care dorim să-l răspândim printre români", a declarat Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările