Topul celor mai „puternice“ paşapoarte din lume. Pe ce loc se află România

Topul celor mai „puternice“ paşapoarte din lume. Pe ce loc se află România

FOTO Arhivă

Un nou studiu publicat marţi de către Henley & PartnersCitizen, scoate în evidenţă câte graniţe pot trece unele documente de călătorie. Astfel, potrivit indexului Henley Passport, Japonia are acum cel mai puternic paşaport de pe planetă, relatează CNN

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce la începutul acestei luni au obţinut accesul fără viză în Myanmar, japonezii se bucură acum de accesul fără viză sau de viză la sosire într-un total de 190 de destinaţii din întreaga lume, depăşind Singapore care are acces la 189 de destinaţii.
 
Germania, care la începutul anului era pe primul loc cu 188 de destinaţii, a ajuns acum pe locul trei, alături de Franţa şi Coreea de Sud.
 
Statele Unite şi Marea Britanie, ambele cu acces în 186 de destinaţii, se află pe locul cinci. Cum este puţin probabil ca acestea să obţină accesul la noi jurisdicţii anul acesta, există şanse foarte mici ca acestea să-şi recapete prima poziţie pe care au deţinut-o în 2015.
 
Rusia a căzut pe locul 47, în ciuda faptului că în septembrie a obţinut o abrogare a vizelor din partea Taiwanului, în timp ce Emiratele Arabe Unite se bucură de cel mai mare progres, urcând de pe locul 62 avut în clasamentul din 2006 pe 21.
 
În ce priveşte România, ţara noastră se află pe locul 18, la egalitate cu Bulgaria şi Croaţia, având acces la 169 de ţări.
 
 
Pe ultimele locuri se află Afganistan şi Iraq, cu acces la 30 de tăţi, Siria şi Somalia (32) şi Pakistan (33).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările