STUDIU Turiştii români îşi doresc mai multă curăţenie în hoteluri şi un personal mai instruit

STUDIU Turiştii români îşi doresc mai multă curăţenie în hoteluri şi un personal mai instruit

Românii sunt în căutare de unităţi de cazare cu camere cât mai spaţioase şi curate

Românii sunt în căutare de unităţi de cazare cu camere cât mai spaţioase este concluzia unui studiu realizat în luna septembrie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Turiştii români şi-ar dori, de asemenea, hoteluri şi pensiuni mai curate, cu personal mai bine instruit şi mai amabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începutul toamnei a adus noi informaţii despre preferinţele turiştilor români, 41,8% au ales să meargă la munte, 33,9% au ales litoralul, 10,9% au optat pentru zonele rurale (Maramureş, Transilvania, Bucovina), iar 4,5% dintre turişti au ales drept destinaţie de vacanţă Delta Dunării. Dintre cei intervievaţi, 44,8% preferă o vacanţă de o săptămână, 42% aleg escapadele de weekend şi doar 13,2% dintre respondenţi aleg să colinde ţara mai mult de o săptămână. 

Românii cheltuiesc între 100 şi 200 de lei pe noaptea de cazare

Pentru că fiecare vacanţă implică cheltuieli pe cazare, bugetul alocat cazării este foarte important. În acest sens, 54,6% dintre respondenţii chestionarului HotelGuru.ro au cheltuit între 100-200 de lei pe noapte/persoană, 30,6% între 200 şi 300 de lei pe noapte, iar 15,4% dintre turişti au ales să cheltuiască peste 300 de lei/noapte.

Un sfert din rezervări au fost achitate prin vouchere de vacanţă

Dintre cei chestionaţi, 24,5% au folosit voucherele de vacanţă când au făcut rezervarea la unitatea de cazare.

În ceea ce priveşte tipul unităţii de cazare, majoritatea românilor (42,6%) se îndreaptă spre pensiuni, 37,2% aleg confortul unui hotel, 12,2% dintre turişti închiriază un apartament sau o casă de vacanţă, iar restul aleg variante care să-i aducă mai aproape de natură: cort, cabană, camping sau rulotă.

Românii sunt în căutare de unităţi de cazare cu camere cât mai spaţioase

Întrebaţi dacă sunt mulţumiţi de unităţile de cazare din România, 92,1% dintre respondenţi au spus că da, iar pe primul loc în criteriile de alegere a unităţii de cazare se află spaţiul extins în cameră (30,4%), urmat de poziţionarea cât mai centrală (22,1%), piscină sau spa (18%), 14,3% au ales un restaurant bun, iar 6,6% consideră că este important ca unitatea de cazare să aibă un loc de joacă pentru copii.

Lipsa curăţeniei în camere este o problemă frecventă

Deşi majoritatea turiştilor sunt mulţumiţi de condiţiile unităţilor de cazare, una dintre cele mai întâlnite situaţii neplăcute o reprezintă curăţenia: 35,5% dintre respondenţi au spus că de cele mai multe ori, starea curăţeniei în camere lasă de dorit. 21,6% dintre turişti se plâng de lipsa de amabilitate a personalului, inexistenţa serviciilor de masă afectează 18,6% dintre turişti, iar 11,5% sunt deranjaţi de locaţia unităţii de cazare.

Întrebaţi ce îmbunătăţiri ar aduce unităţilor de cazare din România, turiştii au spus că ar investi mai mult în instruirea personalului, curăţenie, servicii de calitate, dar şi în locuri de joacă pentru copii.

În final, 88,3% dintre respondenţi au spus că vor continua să mai plece în vacanţă prin România, deoarece le place să-şi descopere ţara, iar 12,5% vor pleca din nou în concediu în ţară pentru că nu-şi permit să viziteze alte ţări.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1000 de respondenţi din toată România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 30.08.2019 - 20.09.2019

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: