Sibiu şi Craiova, inamice pe lista destinaţiilor internaţionale care merită vizitate în 2014

Sibiu şi Craiova, inamice pe lista destinaţiilor internaţionale care merită vizitate în 2014

FOTO foxnomad.com

Cele două oraşe sunt în competiţie directă până pe 8 aprilie pe foxnomad.com, unul dintre acestea urmând să devină destinaţie internaţională ce merită vizitată în 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anil Polat este  un blogger francez cunoscut care şi-a propus să vadă lumea. Pentru a-şi stabili itinerariul, a organizat un campionat virtual în care oraşele din întreaga lume „se duelează” prin voturile primite de la cititori. Astfel, în urma numărului de voturi primite, Polat îşi marchează traseul internaţional pe care îl va face în acest an. 
 
România a intrat în competiţie cu patru oraşe propuse: Alba Iulia şi Sibiu, Cluj-Napoca şi Craiova. Cele patru au intrat direct în preliminarii, de unde câştigătoare au ieşit Sibiu şi Craiova. Până pe 8 aprilie, bătălia se dă între cele două oraşe, care pot fi votate pe site-ul francezului. 
 
Dar adevărata bătălie pare că se dă în secţiunea de comentarii a posturilor pe această temă. Dacă utilizatori străini vorbesc despre interesul lor de a vizita România, care pare să fie din ce în ce mai promovată pentru destinaţiile sale turistice, românii nu se dau înapoi când vine vorba de denigrarea propriului oraş, cu sau fără argumente. 
 
„Craiova? Pentru ce să o vizitezi? Să vezi cum sunt tratate animalele? Ce glumă bună! Toţi criminalii vor bani, bani, bani. Sunt din Craiova şi mi-e ruşine că locuiesc aici”, scrie o utilizatoare. 
 
Un alt comentator se întreabă ce este de văzut în Sibiu, „oraşul cu cei mai înceţi la minte oameni”. 
 
În toată discuţia aprinsă între susţinătorii celor două oraşe, se remarcă, totuşi, un comentariu care vrea să linişteaşcă excesul de zel al celor implicaţi. „Tocmai v-aţi de făcut de ruşine, sunteţi o ruşine pentru toţi românii. Ar trebui să ne bucurăm că există oportunitatea pentru ca ţara noastră să fie promovată. Voi promovaţi ura”, spune acesta, care îl îndeamnă pe autorul blogului să vină să viziteze Craiova. „Vei fi surprins”, adaugă acesta. 
 
Sesiunea de votare se încheie marţi, 8 aprilie, când se va hotărî care dintre cele două oraşe vor ajunge pe itinerariul final al francezului.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările