FOTO Povestea brandului oraşului. Cel mai mare parc natural din estul Europei a fost inagurat în anul 1903

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este al treilea ca mărime din Europa şi al doilea ca mărime din România. Oltenii susţin că este un brand pentru oraşul nostru, iar fiecare vizitator care ajunge aici pentru prima dată rămâne impresionat.

Construcţia parcului Nicolae Romanescu a început în anul 1901 şi a fost finalizată în anul 1903 la iniţiativa primarului Craiovei de la vremea respectivă, Nicolae Romanescu. Parcul a fost realizat de arhitectul francez Edouard Redont şi are o suprafaţă de 96 de hectare. „Arhitectul francez Redont a avut curaj şi a venit cu idei  foarte îndrăzneţe pentru perioada respectivă. A redesenat lacul, a proiectat podul suspendat, a proiectat castelul, a improvizat dealuri şi văi, drumuri, alei şi poteci care însumează peste 35 km lungime totul fiind lucrat în cel mai mic amănunt. Este un brand pentru oraşul Craiova“ a spus Toma Rădulescu, istoric.    

Parcul Nicolae Romanescu este al treilea ca mărime din Europa şi al doilea ca mărime din România. Sunt câteva obiecte interesante care merită vizitate.   

-Castelul Fermecat aminteşte exact de basmele copilăriei. A fost de fapt un acoperiş pentru bazinele de apă care ajutau la irigarea lacului.

-Grădina Zoologică a fost inaugurată în anul 1906 şi este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din ţară. 

-Hipodromul din Craiova este cel mai mare din ţară şi a fost construit în anul 1903 după modelul francez. Era în urmă cu un secol mândria oraşului. 

-Palatul Bibescu este situat departe de aleile la care vizitatorii au acces. În anul 1856 în zilele de 26-27 iunie, a aici a stat domnitorul Alexandru Ioan Cuza. 

Banii de la UE pentru modernizări 

Cea mai veche grădină zoologică din ţară a fost inaugurată la Craiova în anul 1906. Primăria oraşului a demarat un proiect de modernizare, după sesizările primite de Comisia Europeană vizavi de condiţiile în care trăiesc felinele mari de la zoo. Banii pentru investiţii sunt de la Uniunea Europeană. „Parcul Nicolae Romanescu este un brand pentru locuitorii oraşului. A fost construit undeva în anul 1903. Este un loc cu totul şi cu totul aparte“, a precizat Marius Stoica.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite