S-a deschis prima „farmacie“ de poezie din lume. În loc de pastile, pacienţii primesc versuri terapeutice FOTO

S-a deschis prima „farmacie“ de poezie din lume. În loc de pastile, pacienţii primesc versuri terapeutice FOTO

Poetry Pharmacy FOTO news.sky.com

În Anglia s-a deschis recent prima farmacie din lume care prescrie poezii în loc de medicamente, iar ideea îi aparţine poetei britanice Deborah Alma, care şi-a asumat şi rolul de farmacistă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Majoritatea celor care au vizitat prima farmacie de poezie din lume a căutat să-şi aline mai cu seamă bolile sufleteşti, dar şi stresul vieţii cotidiene.  

Localizată în comitatul din vestul Angliei, Shropshire, afacerea inedită îi aparţine poetei Deborah Alma, care are şi rolul de „farmacistă“. Ea le prescrie clienţilor ei poezii în loc de pastile.

Alma mărturiseşte că-şi aranjează cărţile în mica ei farmacie în funcţie de stare, fiind de părere că poezia ajută la ameliorarea unor afecţiuni minore, de la oboseală şi stres până la „inimi frânte“, potrivit news.sky.com.

Femeia ţine de asemenea ateliere de poezie şi consultaţii poetice, invitându-şi pacienţii în cabinetul de consultaţii alăturat, iar procesul este unul similar unei consultaţii reale. După o serie de întrebări legate de „afecţiunile“ cu care se confruntă pacienţii, Alma le prescrie acestora versuri „terapeutice“.

The pharmacy prescribes poems instead of pills

Rafturi cu pastile din Farmacia de Poezie FOTO news.sky.com

„Cred că, dacă există o aptitudine anume în ceea ce fac, aceea este de a alege poezia potrivită unei persoane, după ce avem o discuţie şi aflu mai multe despre ea. Când prescriu o poezie unui pacient, acea poezie devine a lui, îi aparţine în totalitate, o poate lipi pe frigider, de exemplu, iar ea se poate dovedi cu adevărat salutară“, a mărturisit Alma.

Poet Deborah Alma is the brainchild behind the businessPoeta Deborah Alma (stânga) în Farmacia de Poezie FOTO news.sky.com

Poeta a lucrat ani de zile cu oameni diagnosticaţi cu demenţă, după cum mărturiseşte, şi a putut observa cum „poezia poate schimba starea de spirit a unei persoane şi cum oamenilor le place să fie ascultaţi cu atenţie“, fiind ceea ce a inspirat-o să deschidă inedita „farmacie“.   

Alma şi-a achiziţionat chiar şi o ambulanţă pe care stă scris sugestiv „Emergency Poet“ (trad. - Poetul de Urgenţă).  

The Poetry Pharmacy ambulanceAmbulanţa Farmaciei de Poezie FOTO news.sky.com

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: