Rating maxim acordat de singura agenţie globală care se ocupă de aprecierea siguranţei companiilor aeriene şi produselor lor

Rating maxim acordat de singura agenţie globală care se ocupă de aprecierea siguranţei companiilor
aeriene şi produselor lor

Wizz Air

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est , a primit cea mai înaltă clasare în topul pentru siguranţă – de 7 stele – din partea AirlineRatings.com, singura agenţie globală care se ocupă de aprecierea siguranţei companiilor aeriene şi produselor lor

Ştiri pe aceeaşi temă

Ratingul de siguranţă pentru fiecare companie aeriană se bazează pe o analiză complexă care utilizează informaţii de la organismul internaţional specializat în aviaţie împreună cu datele guvernamentale şi istorice. Criteriile de evaluare se concentrează pe elemente importante precum certificarea IOSA, avizul FAA, starea şi vârsta flotei, istoricul accidentelor, clasificarea siguranţei Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO) a ţării de origine şi alţi parametri. Un rating de siguranţă de 7 stele, ca în cazul Wizz Air, se acordă companiilor aeriene care îndeplinesc toate aceste criterii de evaluare.

Wizz Air operează una dintre cele mai tinere flote din lume – în prezent formată din 104 aeronave Airbus A320 şi A321 CEO, cu o medie de vârstă de 4,5 ani. Compania aeriană are comandate mai mult de 250 dintre cele mai eficiente aeronave cu un singur culoar din lume, Airbus A321 NEO, iar primul aparat de zbor de acest tip se va alătura flotei în ianuarie 2019. De la primul său zbor în 2004, Wizz Air a dedicat timp şi resurse semnificative pentru a se asigura că standardele şi procedurile de siguranţă, precum şi instruirea şi dezvoltarea personalului său sunt de talie mondială. Wizz Air lucrează cu cei mai importanţi parteneri de mentenanţă din Europa pentru a-şi păstra flota într-o stare impecabilă.

 „Siguranţa a fost dintotdeauna în topul priorităţilor Wizz Air şi suntem încântaţi că am fost onoraţi cu cea mai mare distincţie posibilă ce se acordă în acest domeniu (al siguranţei) de către AirlineRatings.com. Această recunoaştere atestă că WIZZ şi-a stabilit corect priorităţile şi reconfirmă hotărârea noastră de a menţine cel mai sigur mod de a călători în reţeaua noastră vastă formată din peste 600 de rute spre 143 de destinaţii din 44 de ţări.”, a declarat Diederik Pen, Wizz Air Executive Vice President şi Chief Operations Officer.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările