Produse de curăţare făcute-n casă, fără chimicale

Produse de curăţare făcute-n casă, fără chimicale

Produse de curăţare făcute-n casă, fără chimicale

Chiar şi cele mai banale ingrediente pe care le păstrezi în cămară sau în dulăpiorul de la baie – oţet, sare, apă oxigenată – se pot transforma în produse de curăţare eficiente. Încearcă reţetele de mai jos!

Ştiri pe aceeaşi temă

Produse de curăţare făcute-n casă, fără chimicale

 

Apa oxigenată dezinfectează toaletă

 
Poţi folosi apa oxigenată pentru a dezinfecta toaleta. Torni 200 ml de apă într-un vas, adaugi 200 ml de apă oxigenată şi amesteci bine. Pentru un miros plăcut, pui 5 picături de ulei esenţial de pin. Cu ajutorul unui burete cureţi toată suprafaţa vasului de toaletă şi laşi soluţia să acţioneze 10-15 minute.
 

Bicarbonatul de sodiu curăţă parchetul

 
În cazul petelor greu de scos de pe parchet poţi folosi un amestec de bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată. Aplici în zona cu probleme şi laşi să acţioneze câteva minute, apoi speli bine cu un burete curat. Aceeaşi soluţie este eficientă pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din casă.
 

Uleiurile esenţiale împrospătează aerul

 
Ai nevoie de alcool dublu rafinat, de apă distilată (apă plată) şi câteva picături de uleiuri esenţiale. Amesteci 60 ml de alcool, 20 ml de apă, 10 picături de ulei esenţial de portocale, 10 picături de ulei esenţial de lavandă. Laşi amestecul într-un flacon închis la culoare şi bine astupat, ferit de lumină, 2 săptămâni, timp în care amesteci din când în când. Apoi îl foloseşti pentru reîmprospătarea aerului, puvlerizând în toată casa.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările