Pandemia obligă guvernul Franţei să suspende o regulă sfântă. Francezii vor putea lua de acum masa la birou fără să le mai fie frică de sancţiuni

Pandemia obligă guvernul Franţei să suspende o regulă sfântă. Francezii vor putea lua de acum masa la birou fără să le mai fie frică de sancţiuni

Francezii vor putea lua de acum masa la birou fără să le mai frică de sancţiuni / FOTO Shutterstock

Francezii vor putea lua masa de prânz la birou fără teama că vor încălca legea. Pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2, guvernul francez a hotărât suspendarea prevederii care îi obliga pe angajaţi să mănânce în oraş şi nu la locul de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pauza de prânz - „la pause déjeuner” - reprezintă un obicei respectat cu sfinţenie în Franţa. Până acum, Codul Muncii interzicea angajatorilor să permită salariaţilor „să mănânce în incinta spaţiului de lucru”, măsură care reflectă importanţa pe care francezii o acordă mâncării şi meselor principale ale zilei, notează CNN.
 
Înainte de pandemia de COVID-19, francezii obişnuiau să iasă în oraş în pauza de prânz, unde comandau la un bistro din apropiere un meniu copios, cu două sau chiar trei feluri de mâncare, alături de alţi colegi de birou.
 
Noua regulă, adoptată doar temporar,  se aplică doar firmelor şi companiilor care au mai mult de 50 de angajaţi şi a căror cantină nu permite distanţarea socială la cel puţin un metru între salariaţi.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările