Obiecte care ne pot îmbolnăvi

Obiecte care ne pot îmbolnăvi

Bacteriile pot fi prezente pe lucrurile şi în locurile la care te aştepţi mai puţin. Doar prin atingerea lor creşte riscul de infectare şi, implicit, de îmbolnăvire.

Chiar dacă eşti o persoană care face curăţenie săptămânal, se întâmplă ca unele lucruri din casă să îţi afecteze sănătatea fără să îţi dai seama. Prosopul de baie, periuţa de dinţi, lenjeria, produsele cosmetice, toate aceste lucruri pe care le foloseşti zilnic pot ascunde bacterii care afectează sistemul imunitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu cureţi ecranul telefonului

Poate nu ştiai, dar telefonul este unul dintre lucrurile cu cele mai multe bacterii. Prin folosirea zilnică a gadget-ului creşte riscul de infecţie cu bacterii, care ajung pe mâini şi apoi în gură. Este recomandat să ştergi telefonul cu şerveţele speciale măcar o dată pe zi.

Nu speli sticla/paharul din care bei apă

Bacteriile sunt transferate din gură în sticlă şi invers, continuând să se dezvolte. Mai multe de 60% dintre bacteriile din sticla de apă provoacă boli ca infecţie cu bacteria E. Coli.

Descoperă ce obiecte te pot îmbolnăvi pe clickpentrufemei.ro

 

Obiectele din casă cu cele mai multe bacterii

Pericolele din gelurile de mâini antibacteriene

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările