Oamenii de ştiinţă au descoperit metoda care poate îmbunătăţi funcţiile cognitive: creierul reîntinereşte cu până la 10 ani

Oamenii de ştiinţă au descoperit metoda care poate îmbunătăţi funcţiile cognitive: creierul reîntinereşte cu până la 10 ani

Oamenii de ştiinţă au descoperit metoda care îmbunătăţeşte funcţiile cognitiveOamenii de ştiinţă au descoperit metoda care îmbunătăţeşte funcţiile cognitive

Exerciţiul aerobic periodic îmbunătăţeşte funcţiile cognitive, susţine un nou studiu. Cercetătorii au descoperit că un puternic impact apare la persoanele de 60 de ani, însă efecte benefice are inclusiv la tinerii de 20 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mersul pe jos zilnic sau plimbarea cu bicicleta pot întineri creierul cu până la 10 ani, potrivit unui nou studiu realizat de Institutul pentru Cercetarea Bolilor Alzheimer din New York. Cercetătorii spun că exerciţiul fizic ar putea chiar reduce riscul apariţiei demenţei.

„Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, există un declin în abilităţile de gândire. Studiul nostru arată că mişcarea poate ajuta la încetinirea sau chiar la prevenirea unui astfel de declin“, spune autorul studiului, profesorul Yaakov Stern.
 
Neurologii au constatat că exerciţiile fizice îmbunătăţesc zona creierului care controlează funcţia executivă. Aceasta se referă la abilitatea unei persoane de a-şi controla comportamentul, nivelul de atenţie, de a organiza şi de a-şi atinge obiectivele. 
 
La studiu au participat 132 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 67 de ani. Timp de şase luni aceştia au făcut exerciţii aerobice de patru ori pe săptămână.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: