Jandarmii au salvat un pui de urs abandonat de mama sa. Animalul a fost găsit în iarbă, într-o stare precară

Jandarmii au salvat un pui de urs abandonat de mama sa. Animalul a fost găsit în iarbă, într-o stare precară

Jandarmii reamintesc că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112

Un pui de urs a fost găsit în iarbă, la Băile Tuşnad. Micuţul era slăbit, fiind, cel mai probabil, abandonat de către mama sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmii din Harghita au salvat în weekend un pui de urs, cel mai probabil abandonat de mama sa. Găsit în iarbă într-o stare precară, puiul a primit apă şi lapte, apoi a fost dus la un centru de reabilitare.

„La ora 09:20 a fost primit primul apel, care semnala prezenţa unui pui de urs la marginea localităţii Băile Tuşnad. Acesta stătea în iarbă şi era într-o stare precară, din câte se pare fiind abandonat de ursoaică. La faţa locului au fost solicitaţi un medic veterinar şi au fost anunţaţi reprezentanţii Centrului de Reabilitare a Urşilor Orfani Bălan. Până la sosirea acestora puiului de urs i-au fost date apă şi lapte. Reprezentantul de la Bălan a luat puiul de urs şi l-a transportat la centrul de reabilitare.“, se arată în comunicatul IJJ Harghita

Jandarmii reamintesc că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: