Designerii vorbesc despre 8 stiluri de design interior care sunt în creştere şi vor domina 2021

Designerii vorbesc despre 8 stiluri de design interior care sunt în creştere şi vor domina 2021

Tendinţele şi stilurile care vor domina 2021 în design interior sunt strâns legate de cum am trăit în 2020: am stat mai mult acasă şi nevoile în raport cu spaţiul ni s-au schimbat. Cum? Ne spun designerii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ne-am petrecut 2020 aproape numai în casă, iar asta schimbă datele problemei: mulţi dintre noi au început să adune plante, pentru prospeţimea lor, alţii au făcut decluttering, alţii au văruit fie în culori mai calde, fie într-unele vesele şi stridente, care să-i trezească. Toată moştenirea anului 2020 se vede în predicţiile designerilor pentru 2021.

1. Design Mid-Century Modern

fotoliu Mid-Century Modern Cele mai trendy canapele de azi aparţin stilului Mid-Century Modern

Iulia Văculişteanu, designer de interior la Designful, este convinsă că accentele Mid-Century Modern se vor menţine în tendinţe în design interior. Preferinţele pentru pattern-uri geometrice, liniile simple şi rafinate, precum şi spaţiile ce prioritizează funcţionalitatea în faţa formei vor rămâne în prim-plan. Canapelele simple, dar sofisticate, şi fotoliile cu mânere din lemn se vor integra la fel de bine în casa ta şi în 2021, alăturate unui covor cu model în dungi sau romburi, aliniat paletei cromatice simple.

2. Design Grandmillennial

inimioare textile Grandmother + Millennial = stilul Grandmillennial

Tot Iulia adaugă pe listă stilul Grandmillenial, ce îmbină elemente moderne cu accente demodate, precum volanele, ciucurii, imprimeurile florale şi broderiile. Alăturarea nu este ironică, ci pur şi simplu aduce o perspectivă creativă asupra unor tapiţerii şi textile suprasaturate de idei glam. Stilul vine şi ca o contrapropunere pentru amenajările neutre, în tonuri temperate, cu multe nuanţe pământii şi este o oportunitate pentru a-ţi reflecta personalitatea într-un mod inedit.

3. Design Minimal Zen

tendinţe în design interior Lemnul de culoare deschisă a jucat un rol important în amenajările anului 2020 şi va continua să joace şi în 2021

Arhitecta Alexandra Năstase de la Jooca Studio a întâlnit în ultimul timp mulţi clienţi care cer proiecte cu accente de lemn şi palete cromatice în culori calde, elemente ce definesc stilul Minimal Zen. „Acest stil se bazează foarte mult pe texturi de lemn: de la mobilier din furnir, până la placări întregi de pereţi sau tavane. Culorile nu sunt foarte puternice şi în general se aleg tonuri calde de beige-uri şi griuri. Accentele sunt date de contraste cu materiale mai dure, de exemplu metal vopsit închis la culoare sau pereţi/tavane cu textură de beton aparent. Mobilierul este conceput într-o manieră minimalistă, cu volume simple”, spune ea.

4. Design Neotenic

stil Neotenic Scaunul Roly Poly este una dintre vedetele acestui stil sursa foto: https://www.fayetoogood.com/

Alexandra vorbeşte şi despre un stil care urcă în tendinţe: „Designul Neotenic pune accent pe trăsăturile ce inspiră fragilitatea şi drăgălăşenia infantilă, mai ales în rândul puilor de animale. Aceste caracteristici au capacitatea de a trezi în noi o avalanşă de reacţii emoţionale. Obiectele create în design Neotenic sunt formate, în general, dintr-un volum principal, inspirat din lumea animalelor. Obiectele sunt adeseori obţinute prin turnare sau presare. Formele curbate, rotunjite dau impresia de siguranţă primitoare.

Geometria design-ului Neotenic se bazează aproape exclusiv pe forme circulare, linii curbe, unghiuri deschise, iar acest lucru inoculează obiectelor o energie caldă şi o fluiditate ce-ţi lasă privirea să călătorească ritmic, aproape muzical, de-a lungul contururilor. Neotenic introduce designul de obiect ca pe un partener de joacă. Cel puţin pentru imaginaţie”, explică ea.

Continuarea articolului, aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările