CEO-ul Google România, despre şansele românilor de lucra pentru gigantul american şi cum se desfăşoară un interviu

CEO-ul Google
România, despre şansele românilor de lucra pentru gigantul american şi cum se desfăşoară un interviu

Google. FOTO businesswire.com

Ela Moraru, prima femeie care ocupă funcţia de CEO la Google România, a vorbit despre şansele tinerilor români de a lucra pentru gigantul american, povestind cum au decurs cele 9 interviuri pe care le-a susţinut înainte de a fi numită în fruntea echipei din ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invitată la interviurile rubricii „Pastila de motivaţie, Ela Moraru - CEO la Google România, a vorbit despre şansele tinerilor români de a face parte din marea echipă a companiei americane, povestind cum s-au desfăşurat cele 9 interviuri prin care a trebuit să treacă în urmă cu 6 ani şi jumătate şi care sunt atuurile pe care le caută la un viitor angajat.

Adevărul: Sunt foarte mulţi tineri pasionaţi de IT care poate visează să ajungă într-o companie ca Google. Ce şanse au, cum ar trebui să arate angajatul pe care vi-l doriţi?

Ela Moraru: Au foarte multe şanse. De altfel, sunt mulţi români care lucrează la Google, la nivel mondial. Angajatul ideal este omul potrivit la momentul potrivit. Poate sună derizoriu, dar nu este deloc aşa. Este foarte important să fii la momentul potrivit cu C.V.-ul, care niciodată nu este o pagină goală. Oricât ai fi de tănăr, poate chiar student, nu eşti o pagină goală. Întotdeauna este ceva care te diferenţiază şi care poate fi acel cârlig care să te ajute să obţii jobul pe care ţi-l doreşti.

Adevărul: Cum au fost cele 9 interviuri prin care a trebuit să treci?

Ela Moraru: Au fost destul de variate. O parte din ele au fost în engleză, prin video conferinţă. Nu aveam o interacţiune directă, trebuia să intuiesc reacţia. A fost interesant că era vorba de un intervievator cu o perspectivă diferită, o cultură şi un mediu profesional difeit. Şi dacă nu aş fi luat interviul, procesul în sine a fost atât de educativ, încât am profitat la maxim să văd cum reacţionez la o serie de întrebări, care erau de logică. Întrebările nu eram numai pentru a vedea dacă ştii răspunsul corect, era urmărit procesul logic prin care treci. Au trecut 6 ani şi jumătate de atunci. Nu ştiam foarte multe lucruri, darpe parcurs am învăţat extrem de mult. Cred că plusul meau a fost că mi-am dorit foarte mult să învăţ şi să mă provoc întotdeauna pe mine. Şansa mea a fost să întâlnesc nişte oameni deosebiţi. E un merit extraordinar al Google că reuşeşte să aglutineze oameni ambiţioşi şi inteligenţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: