Cele mai eficiente metode de albire a dinţilor în mod natural

Cele mai eficiente metode de albire a dinţilor în
mod natural

Cele mai eficiente metode de albire a dinţilor FOTO Shutterstock

Cafeaua, sfecla sau vinul roşu sunt doar câteva dintre alimentele care îngălbenesc dinţii. Pentru a restabili nuanţa alb perlată, specialiştii recomandă câteva trucuri naturale care pot fi utilizate acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zâmbetul perfect alb, de Hollywood, este visul oricărei persoane. Cu toate acestea, nu toată lumea îşi poate permite să meargă la medicul dentist pentru tratamente costisitoare de albire a dinţilor.

Pentru cei care doresc să rezolve această problemă, BrightSide.me a realizat lista celor mai eficiente metode de albire dentară care pot fi aplicate acasă.

Cărbune activ

Cărbunele activat este una dintre cele mai uşoare şi mai ieftine metode de albire a dinţilor. Pisaţi o tabletă de cărbune, aplicaţi pudra rezultată pe o periuţă umedă şi spălaţi-vă dinţii.  

Lapte praf şi pastă de dinţi

Laptele praf vă ajuta să oferiţi un aspect perlat dinţilor. Puneţi pastă de dinţi pe periuţă, adăugaţi puţin lapte praf deasupra şi periaţi dinţii o dată sau de două ori pe săptămână. 

Praf de copt şi suc de lămâie

Puneţi puţin praf de copt pe periuţa de dinţi, adăugaţi câteva picături de suc de lămâie şi periaţi dinţii,  pentru a obţine un zâmbet strălucitor. Nu uitaţi că nu trebuie să utilizaţi această metodă de mai mult de o dată pe săptămână.

Apă oxigenată

Înainte de a utiliza peroxidul de hidrogen, asiguraţi-vă că dinţii dumneavoastră nu sunt prea sensibili. Dacă totul este în regulă, folosiţi o dischetă de bumbac îmbibată în peroxid de hidrogen şi frecaţi uşor dinţii. Această tehnică de albire nu este recomandată pentru utilizarea frecventă, deoarece vă poate afecta smalţul.

Sare de mare, suc de lămâie şi pastă de dinţi

Se amestecă o jumătate de linguriţă de sare de mare, puţin suc de lămâie proaspăt şi o cantitate mică de pastă de dinţi. Aplicaţi amestecul pe dinţi şi lăsaţi-l să acţioneze timp de un minut, apoi clătiţi bine gura.

Suc de lămâie şi apă

Un amestec din două părţi egale de suc de lămâie şi apă vă poate ajuta să restabiliţi culoarea dinţilor şi să dezinfectaţi complet cavitatea orală.

Oţet de mere şi apă

Diluaţi o jumătate de linguriţă de oţet de mere într-un pahar cu apă. Clătiţi-vă gura cu această soluţie în fiecare dimineaţă înainte de a vă spăla dinţii.

Căpşuni

Luaţi o căpşună coaptă şi pisaţi-o. Periaţi-vă dinţii cu pastra rezultată timp de câteva minute pentru a scăpa de petele galbene. Este recomandat să folosiţi această metodă doar o dată pe lună.

Pastă de dinţi, sare, bicarbonat de sodiu şi suc de lămâie

Se amestecă o lingură de pastă de dinţi, un vârf de sare, puţin praf de copt şi 4-5 picături de suc de lămâie. Periaţi dinţii cu acest amestec timp de 4-5 minute. Este una dintre cele ami eficiente metode. Utilizaţi această metodă o dată la două luni.

Avertisment: Nu utilizaţi toate aceste metode în acelaşi timp şi nu recurgeţi la tratamente de albire acasă dacă aveţi probleme cu dinţii.

 

citeste totul despre: