Diferitele stiluri

Încăpere specială din casă, dormitorul este un spaţiu personal. Trebuie să corespundă nevoilor şi dorinţelor fiecăruia. În ceea ce priveşte decorarea acestei încăperi, unii vor alege stilul scandinav în timp ce alţii vor prfeera stilul industrial datorită laturii mai urbane. Alţii vor opta pentru stilul clasic. Descoperă care este stilul care îţi corespunde.

Stilul scandinav

Extrem de apreciat la momentul actual, stilul scandinav prezintă linii epurate. Astfel, dacă cauţi mobilă dormitor, alege un mobilier în stil scandinav. Stilul scandinav mizează pe nuanţe calde, pastelate şi pe materiale naturale. Pereţii sunt zugrăviţi în alb sau în bej deschis pentru a crea impresia de spaţiu. Păturile sunt binevenite în stilul scandinav precum şi pernele pufoase, confortabile. Lemnul trebuie să fie prezent în note fine precum o tăblie de pat mai mare.

Stilul industrial

Extrem de urban, stilul industrial va fi materializat într-un dormitor prin pereţi de cărămidă. Zugrăveşte minim un perete în culoarea gri antracit sau maro tabac pentru a conferi o atmosferă urbană interiorului tău. Acest tip de decor adoptă metalul sub toate formele sale. Mobila de dormitor în stil industrial este modernă.

Stilul modern

În cadrul stilului modern, albul pe pereţi este culoarea preferată. Forma mobilelor este epurată la maxim sau, din contră, complexă însă întotdeauna pătrată. Formele rotunde trebuie să fie eliminate, nu sunt acceptate în stilul modern. Sursele luminoase joacă un rol extrem de important. Lumina este un actor major într-un dormitor modern. Ţine cont de faptul că acest stil nu suportă aglomerarea de obiecte. Poţi aşeza pe unul din pereţi un tablou canvas sau mai multe, de mărime mai mică, unul lângă altul.

Stilul vintage

Eşti amator de retro? Atunci stilul vintage este făcut pentru tine. Poţi opta pentru un pat cu baldachin sau din fier forjat. Noptierele vor fi din lemn şi biroul ar trebui să se inspire din farmecul anilor 30. Pe unul din pereţi se poate regăsi o culoare mai vie, mai închisă: un albastru petrol, purpuriu sau galben muştar pentru a crea contraste. O tăblie de pat de dimensiuni mari, din lemn, este o altă idee bună.