AVERTIZARE Tămâia este pe cale de dispariţie

AVERTIZARE Tămâia este pe cale de dispariţie

Arborii de boswellia care produc tămâie ar putea dispărea în următorii 50 de ani

Tămâia, unul dintre cele trei cadouri primite la naştere de Iisus Hristos, şi unul dintre simbolurile creştinismului este pe cale de dispariţie, anunţă cercetătorii. Conform acestora, arborii din care se extrage tămâia ar putea dispărea în următorii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arborii de Boswellia se găsesc în Africa, China şi Orientul Mijlociu şi sunt ameninţaţi cu extincţia din cauza fenomenelor ca incendiile, atacurile insectelor şi invazia caprelor. O cercetare olandeză a examinat 6.000 de arbori din Etiopia.

Astfel, numărul acestor arbori ar putea să scadă în următorii 15 ani la jumătate, iar 90% dintre aceştia ar putea să dispară în următoarea jumătate de secol.

Conform doctorului Frans Bonger, unul din liderii cercetării, soluţia pentru conservarea acestei esenţe ar fi părăsirea plantaţiilor de Boswellia pentru 5-10, astfel lăsând liber copacii să crească în voie şi să se regenereze de la sine.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările