A murit femeia a cărei faţă desfigurată a devenit simbolul riscurilor la care ne expune condusul sub influenţa alcoolului FOTO

A murit femeia a cărei faţă desfigurată a devenit simbolul riscurilor la care ne expune condusul sub influenţa alcoolului FOTO

Jacqui Aburido a murit FOTO CNN

Jacqui Saburido, femeia a cărei faţă desfigurată a devenit simbolul riscurilor la care ne expune condusul sub influenţa alcoolului, a murit la vârsta de 40 de ani, potrivit CNN.

Activista Jacqui Saburido a murit de cancer, în Guatemala, potrivit CNN. 
 
Femeia a suferit arsuri grave după ce a fost implicată într-un accident, la vârsta de 20 de ani, în momentul în care se întorcea cu patru prieteni de la o petrecere. Maşina lor a fost lovită frontal de un şofer beat. 
 
Doi dintre pasagerii din maşina în care se afla Jacqui au murit pe loc, în timp ce tânăra a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului, scrie cnn.com. 
 
În urma accidentului, ea a fost supusă la peste 100 de operaţii. Tânăra crescuse în Caracas, Venezuela, şi se afla în Statele Unite doar de o lună, la momentul accidentului, astfel că nu avea asigurare medicală. Costul total al tratamentelor la care a fost supusă s-a ridicat la 5 milioane de dolari.

Şoferul vinovat a primit şapte ani de închisoare, fiind eliberat în 2008.
 
Jacqui Saburido

După accident, Saburido a devenit un simbol al unei campanii care milita împotriva consumului de alcool la volan, în Texas, având numeroase apariţii publice sau televizate.
 
„Chiar dacă va trebui să apar în faţa camerelor fără urechi, fără nas, fără sprâncene, fără păr, voi face asta de mii de ori dacă va ajuta pe cineva să ia o decizie înţeleaptă. Este parte a misiunii mele pe Pământ“, declara Jacqui Saburido. 
 
Jacqui Saburido

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: