70.000 de dolari, recompensa pentru un câine poliţist: cum a devenit acesta spaima traficanţilor de droguri

70.000 de dolari, recompensa pentru un câine poliţist: cum a devenit acesta  spaima traficanţilor de droguri

FOTO Mediafax

Un câine poliţist din Columbia, pe nume Sombra, este cunoscut pentru cantitatea imensă de droguri pe care a descoperit-o de-a lungul anilor. Poliţiştii au ales să îl mute într-o altă zonă din motive de securitate, după ce a fost ameninţat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit surselor din serviciile secrete, cei din grupul Urabenos, care se ocupă cu traficul de droguri, au oferit pentru capul câinelui o recompensă în valoare de 70.000 de dolari. Motivul este că Sombra a descoprit zece tone de cocaină pe care aceştia le deţineau, potrivit BBC, citat de Mediafax.

Gruparea este considerată ca fiind cea mai puternică organizaţie criminală din Columbia. Sombra a fost mutată din zona unde operau cei din clan şi a fost plasată pe aeroportul din Bogota. Autorităţile consideră că este un loc sigur pentru patruped, care, în prezent este acompaniat de mai mulţi poliţişti care îi asigură protecţia.

Sombra este de fapt o femelă în vârstă de 6 ani şi a fost detaşată în porturi aflate pe coasta Atlanticului, inclusiv în Turbo, un oraş cunoscut pentru tonele de cocaină pe care le exportă către Statele Unite şi Europa. 

Poliţiştii spun că Sombra (n.r. Umbră) a devenit „teroarea” traficanţilor de droguri, care o caută pentru a o omorî.

Sombra a descoperit 5,3 tone de cocaină în Turbo, iar de curând a găsit alte patru tone ascunse în componente de maşină, care urmau să fie exportate.

Colonelul Carlos Fernando Villareal a declarat că intuiţia patrupedului le-a permis să captureze 245 de persoane care făceau trafic cu droguri de mare risc.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările