Cum creşti un copil sigur pe el

Cum creşti un copil sigur pe el

Carl Pickhardt, psiholog şi autor a 15 cărţi de parenting spunea că un copil căruia îi lipseşte încrederea în sine nu va îndrăzni niciodată să încerce chestii noi sau care-l provoacă, pentru că se teme să nu greşească sau să-i dezamăgească pe cei din jur. Mai târziu, asta poate să-i dăuneze şi să-l împiedice să aibă o carieră de succes. „Inamicii încrederii sunt descurajarea şi frica”, a declarat acesta pentru Business Insider.

Din fericire, încrederea în sine e ceva ce poate fi încurajat la copii încă din primii ani, iar prin intermediul coaching-ului emoţional, părinţii pot creşte copii care să ştie să-şi rezolve singuri problemele, să-şi gestioneze emoţiile şi să socializeze fără probleme, conform unui articol de pe Thrive Global.
 
Însă, de multe ori, părinţii devin foarte rigizi cu educaţia şi neglijează importanţa pe care o are joacă în procesul de dezvoltare al unui copil. Otilia Mantelers, psihoterapeut şi expert în parenting, a explicat în cadrul emisiunii “Spune pe bune” cu Liana Stanciu despre cât de importantă este joaca în dezvoltarea copiilor: “Există şi copii care nu se joacă, dar copiii aceia şi-au pierdut speranţa de viaţă bună. Majoritatea copiilor se joacă într-un fel sau altul, chiar şi copiii care sunt la casele de copii. Copilăria este egală joacă. Jocul este un limbaj subconştient al copilului şi este un mod de viaţă, el aşa vede viaţa.”, a explicat expertul.
 
Urmăreşte întreaga emisiune despre importanţa jocului pentru copii Spune pe bune, un concept Thrive Global, cu Liana Stanciu, Mr. Curious şi Otilia Mantelers, difuzată pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România. 
 
Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM Romania pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.
 
Articol sponsorizat de Thrive Global
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările