Atacată pe Facebook pentru că a îndrăznit să alăpteze în public: „Nu era necesar să-ţi laşi copilul să se adape de la sfârcul tău, în oraş! Panaramă ce eşti!“

Atacată pe Facebook pentru că a îndrăznit să alăpteze în public: „Nu era necesar să-ţi laşi copilul să se adape de la sfârcul tău, în oraş! Panaramă ce eşti!“

Lui Emily, mama unei fetiţe în vârstă de 8 luni, nu i-a trecut niciun moment prin minte că cineva ar putea fi deranjat de faptul că îşi hrăneşte micuţa la sân. FOTO Facebook

O mamă din Anglia a avut parte de o surpriză neplăcută după ce a aflat, total întâmplător, că cineva postase o fotografie pe care i-o făcuse vineri, 7 martie, pe contul Spotted Rugeley de pe Facebok, o pagină unde utilizatori anonimi postează ce le trece prin cap.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emily Slough are 27 de ani şi este mama unei fetiţe în vârstă de 8 luni, Matilda. La sfârşitul săptămânii trecute se afla împreună cu copilul în oraş şi s-a oprit pe treptele din faţa unui restaurant să mânânce un sandviş în timp ce îşi alăpta copilul la sân, în localitatea Rugeley din Staffordshire. Nu i-a trecut niciun moment prin minte că cineva ar putea fi deranjat de faptul că îşi hrăneşte micuţa la sân, de aceea nu mică i-a fost mirarea şi indignarea să afle că un străin a fotografiat-o cu telefonul mobil şi a postat imaginea cu ea pe când îşi alăpta copilul pe pagina de Facebook amintită, cu un mesaj care a lăsat-o fără grai: „Ştiu că este cald afară şi că soarele străluceşte, dar nu era necesar să-ţi laşi copilul să se adape de la sfârcul tău, în oraş!!! Panaramă ce eşti!“.

Spre surprinderea femeii, alţi utilizatori au comentat pe aceeaşi idee cu persoana care postase anonim fotografia şi mesajul. Mulţi au îndemnat-o să meargă în toaletele publice când are nevoie să-şi alăpteze copilul, numai să nu se afişeze în văzul lumii.

Mentalitatea individului care a îndrăznit să mă pună la zid pentru că nu am făcut decât să-mi hrănesc fiica m-a înfuriat cumplit. Sunt foarte încrezătoare şi nu am niciun fel de problemă legată de faptul că trebuie să-mi mai alăptez fiica şi în public, dar ştiu multă lume care nici măcar nu suportă ideea alăptatului din cauza acestui stigmat ridicol care i-a fost ataşat, urmare a fricii de situaţii cu potenţial jenant, a umilirii şi a neacceptării, a declarat Emily pentru Birmingham Mail.

Conform declaraţiei patronului restaurantului în faţa căruia se oprise Emily ca să-şi alăpteze fiica, se pare că cel care ar fi făcut poza este un tânăr de 18 ani, client al localului.

Iniţial, femeia a vrut să ignore persoana care a făcut un astfel de gest, dar în cele din urmă a decis să organizeze un protest, sâmbăta aceasta, 15 martie, după ce a văzut câte persoane condamnă astfel de atitudini negative faţă de mamele care alăptează în public. Se pare că acţiuni de protest se vor desfăşura în York şi Swansea, nu numai în zona în care locuieşte Emily.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările