Topul locurilor în care încep cele mai multe relaţii extraconjugale: cum apar tentaţiile şi de ce devin partenerii vulnerabili

Topul locurilor în care încep cele mai multe relaţii extraconjugale: cum apar tentaţiile şi de ce devin partenerii vulnerabili

Locul de muncă este mediul în care încep cele mai multe aventuri FOTO Arhivă

Pentru a afla care sunt cele mai comune locuri în care încep relaţiile extraconjugale, cercetătorii au realizat un sondaj la care au participat peste 300 de cupluri.

Potrivit Asociatiei Americane pentru Terapie de Cuplu si Familie, 15% dintre femei şi 25% dintre bărbaţi au avut o aventură în afara relaţiei lor pe termen lung. Dacă ar fi să vorbim de locurile în care încep cel mai frecvent astfel de relaţii, probabil că vă veţi imagina un bar sau un club de noapte. Dar, de fapt, nu este unul dintre locurile de top în care oamenii aleg să devină infideli, conform foxnews.com.

Debra Macleod, expert în terapia de cuplu şi autor al cărţii „Crizele unei relaţii: depăşirea infidelităţii şi a prieteniilor bazate pe sex“, şi Jane Greer, terapeut de cuplu, au intervievat peste 300 de cupluri în ultimul an pentru a afla unde şi-au început relaţia extraconjugală.

La serviciu

Locul de muncă este în mod tradiţional locul în care oamenii au cele mai multe aventuri, a spus Macleod. Când mergem la lucru dimineaţa, machiajul şi părul sunt proaspete şi, de obicei, avem mai multă încredere în noi, a explicat ea. Energia creativă, obiectivele şi pasiunea comună creează mai mult interes decât admiraţia cuiva.

La sala de sport

Când vă aflaţi la sala de sport vă afişaţi deja corpul. „Există un întreg element al atracţiei fizice, disponibilitate şi accesibilitate“, a explicat Greer. Este un loc des întâlnit în care oamenii aleg să se implice în relaţii extraconjugale. O femeie se simte nu numai fizic apropiată de un antrenor pe măsură ce lucrează cu el, ci şi din punct de vedere emoţional, atâta timp cât acesta o susţine, a spus Macleod.

Pe social media

Oamenii tind să se reconecteze cu iubiri mai vechi prin intermediul reţelelor sociale, a spus Macleod, observând că aceştia tind să-şi reamintească perioadele frumoase pe care le-au petrecut împreună, când erau mai tineri şi nu erau împovăraţi de atâtea responsabilităţi. Încep să-şi imagineze cum ar fi fost viaţa lor dacă ar fi rămas împreună, lucru care ar putea să ducă rapid la o intimitate mai profundă, a spus psihoterapeutul.

În grupul de prieteni

Proximitatea este esenţială, oamenii găsind adesea parteneri prin intermediul cercurilor sociale existente. Asta pentru că sunt deja apropiaţi şi familiari cu acei oameni, a explicat Macleod.

Într-un proiect de voluntariat

Oamenii îşi pot găsi interese comune în timpul activităţilor de voluntariat, a spus Macleod. Lucrând în echipă şi având un obiectiv comun, puteţi începe să simţiţi un fel de energie care vă face mai vulnerabili în faţa unei atracţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările