Harta plăcerii feminine: cum trebuie să atingă bărbaţii cele mai erogene zone ale femeilor

Harta plăcerii feminine: cum trebuie să atingă bărbaţii cele mai erogene zone ale femeilor

Partea superioară a vaginului este extrem de sensibilă. FOTO menshealth.com

Uneori, felul unic în care corpul femeii îşi „doreşte” să fie atins rămâne un mister pentru bărbatul care încearcă să îi provoace plăcere. Şi asta se întâmplă pentru că principalele zone erogene ale reprezentantelor sexului frumos răspund cel mai bine atunci când sunt stimulate într-un anumit fel.

Zonele erogene ale femeilor nu sunt atât de greu de identificat, însă bărbaţii nu ştiu adesea modul în care trebuie să stimuleze aceste puncte cheie pentru a le oferi plăcere, potrivit unui studiu publicat de „Clinical Anatomy” (n.r. Anatomia Clinică). În urma evaluării nivelelor de plăcere sexuală, intensităţii orgasmului şi a uşurinţei cu care au orgasm mai multe femei, s-au descoperit punctele cheie ale plăcerii feminine, dar şi felul în care trebuie atinse:

Labiile şi intrarea vaginală răspund cel mai bine la stimulare

Zona genitală, mai ales labiile, clitorisul şi deschiderea vaginală, este „triada” pe care ar trebui să se concentreze un bărbat. Un detaliu important observat în timpul studiului este faptul că zona intrării în vagin este mult mai sensibilă decât labiile mari. 
„În timpul preludiului, trebuie să te exciţi, iar acest lucru se petrece mai ales în timpul stimulării zonei din jurul deschiderii vaginale. Pe măsură ce zona se «trezeşte», se lubrifiază, iar penetrarea devine posibilă”, explică doctorul Justine Schober, autorul studiului.

Nici labiile mici nu trebuie neglijate. De fapt, acestea au obţinut un scor mult mai bun decât labiile mari în cadrul studiului, la evaluarea plăcerii sexuale şi a intensităţii orgasmului. „Au o densitate mai mare de terminaţii nervoase şi sunt de obicei mai umede. Pentru senzaţii cât mai intense, trebuie stimulat interiorul labiilor mici”, spune doctor Schober.

Labii mai mari, plăcere sporită

Cea mai mare parte din femeile care au participat la studiu au declarat că labiile lor au o lungime de aproximativ opt centimetri, însă una din zece femei avea labiile cu o lungime cuprinsă între zece şi 13 centimetri. Potrivit datelor, femeile cu labii mai mari se bucură de o stimulare mai bună în această zonă, amănunt de care bărbaţii ar trebui să fie conştienţi. Explicaţia este logică: „Există, în mod normal, şi mai multe terminaţii nervoase”, a declarat Schober. 

„Comorile” plăcerii din adâncuri

Penetrarea adâncă este satisfăcătoare pentru ambii parteneri, dar în cazul femeilor este cu atât mai bine când este stimulată partea superioară a vaginului, extrem de sensibilă. „Acest lucru are legătură cu presiunea aplicată pe cervix. Interesant este că până şi persoanele care nu au sensibilitate genitală, cum sunt femeile paralizate în partea inferioară a corpului, pot avea orgasm datorită presiunii aplicate pe cervix”, precizează doctorul Justine Schober.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările