Cum obţii controversatul orgasm anal şi cât de importantă este stimularea clitoridiană în timpul acestui act sexual

Cum obţii controversatul orgasm anal şi cât de importantă este stimularea clitoridiană în timpul acestui act sexual

Orgasmul anal se produce prin stimularea indirectă a clitorisului, dar şi a punctului G, care se află pe „peretele” comun al vaginului cu rectul. FOTO Arhivă Adevărul

Diversitatea orgasmului feminin ridică numeroase semne de întrebare, însă de departe cea mai controversată formă de plăcere absolută este orgasmul obţinut prin sex anal. Deşi nu este uşor de atins, orgasmul anal este real şi, cu stimularea corespunzătoare, posibil.

Anusul şi rectul sunt puncte erogene atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, iar stimularea lor corespunzătoare poate provoca orgasme foarte intense, potrivit lui Stacy Rybchin, directorul executiv al unui magazin de jucării sexuale din Statele Unite, „My Secret Luxury”.
„Terminaţiile nervoase din clitoris se extind spre anus, iar în timpul penetrării anale primeşti şi stimulare clitoridiană”, a declarat Rybchin. 

Orgasmul anal se produce prin stimularea indirectă a clitorisului, dar şi a punctului G, care se află pe „peretele” comun al vaginului cu rectul. Şansele unui orgasm puternic, obţinut prin sex anal, sunt, aşadar, foarte mari. 
Publicaţia pentru femei „Women’s Health” a realizat o listă cu sfaturi pentru femeile care îşi doresc să atingă plăcerea prin intermediul penetrării anale:

1. Ia lucrurile încet. Sexul anal este plăcut numai în cazul în care se desfăşoară cu răbdare, nu pe fugă. 

2. Asigură-te că ai încredere în partenerul tău. În timpul sexului anal, există posibilitatea să te simţi mai vulnerabilă decât de obicei, aşa că trebui e să fii sigură că persoana cu care faci acest pas este receptivă şi atentă la nevoile şi reacţiile tale.

3. Foloseşte mult lubrifiant. Acest lucru va face lucrurile să meargă mult mai bine. În cazul în care nu eşti lubrifiată corespunzător, partida de sex poate fi una dureroasă.

4. Folosiţi mai întâi o jucărie sexuală sau degetele pentru stimulare. Astfel, te asiguri că te vei simţi suficient de confortabil în timpul partidei de sex.

5. Comunicarea este cheia. Dacă partenerul tău face ceva ce nu îţi place, trebuie să te simţi suficient de confortabil încât să îi spui acest lucru.

6. Nu lăsaţi deoparte stimularea clitoridiană, sfătuieşte sexoloaga americană Carol Queen. „Cea mai simplă metodă prin care te poţi asigura că vei avea orgasm anal este stimularea clitoridiană. Unele femei pot avea orgasm doar prin penetrare anală, însă pentru altele stimularea clitoridiană este necesară”, a spus specialista.

7. Înainte să faceţi sex anal, puteţi folosi penetrarea vaginală drept preludiu. De asemenea, şansele orgasmului cresc dacă partenerul tău nu pierde din vedere celelalte zone erogene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările