Care sunt cele mai mari regrete ale femeilor în privinţa vieţii sexuale

Care sunt cele mai mari regrete ale femeilor în privinţa vieţii sexuale

20% din femei regretă faptul că au făcut sex prea repede cu un bărbat, înainte ca acesta să le arate că doreşte o relaţie serioasă. FOTO Arhiva Adevărul

Mulţi sunt cei care speră la o viaţă trăită fără regrete, însă probabil că nimeni nu reuşeşte să aibă parte de o asemenea realizare. Lucru valabil şi în ceea ce priveşte viaţa sexuală, după cum a arătat o cercetare în cadrul căreia femeile, dar şi bărbaţii au mărturisit care sunt cele mai mari regrete sexuale.

Sexul este unul dintre aspectele vieţii de care este greu să nu se lege vreun regret, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Cel puţin asta a indicat o cercetare realizată în cadrul Universităţii UCLA din SUA, rezultatele fiind publicate în publicaţia de specialitate „Dosarele comportamentului sexual“. 

Primele trei regrete sexuale ale femeilor au fost, în ordine, pierderea virginităţii cu persoana nepotrivită (24%), înşelatul unui partener din trecut (23%) şi faptul că au făcut sex prea repede cu un bărbat, înainte ca acesta să le arate că doreşte o relaţie serioasă (20%). De cealaltă parte, numai 10% din bărbaţi au considerat că şi-au pierdut virginitatea cu persoana nepotrivită, 18% au regretat că au fost infideli şi 10% că au ajuns mult prea repede în pat cu o femeie.

În cazul bărbaţilor, cele mai mari regrete s-au referit la faptul că au fost mult prea timizi ca să-i dea unei femei de înţeles că sunt atraşi sexual de ea (27%, faţă de 10% în cazul femeilor), că nu au avut parte de mai multe aventuri sexuale în tinereţe (23%, faţă de 7% femeile) şi că nu sunt mai îndrăzneţi din punct de vedere sexual atunci când nu au o relaţie stabilă (19%, faţă de 8% femeile).

Alte regrete legate de viaţa sexuală se referă, în cazul reprezentantelor sexului frumos, la faptul că au făcut sex cu un bărbat neatrăgător din punct de vedere fizic (17%), în timp ce numai 10% din reprezentanţii sexului puternic au menţionat acelaşi lucru. Nu în ultimul rând, femeile au menţionat în proporţie de 16% că regretă că nu au făcut sex cu o persoană abia cunoscută pentru că nu au vrut să fie considerate promiscue, în timp ce numai 8% din bărbaţi au semnalat aceeaşi părere de rău.

Autorii studiului au explicat că în timp ce regretele bărbaţilor sunt legate, în mare parte, de faptul că nu au fost mai îndrăzneţi din punct de vedere sexual, ale femeilor se concentrează asupra faptului că au făcut alegeri proaste din punct de vedere sentimental şi sexual şi că ar fi trebuit să cântărească mai mult o astfel de decizie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările