E incredibil ce poate face avocado! Ar putea fi folosit în tratarea leucemiei, conform unui studiu

E incredibil ce poate face avocado! Ar putea fi folosit în tratarea leucemiei, conform unui studiu

Avocado este un aliment ce nu trebuie să lipsească în dieta zilnică. FOTO: Unsplash.com

Avocado este considerat fructul minune care nu trebuie să lipsească din regimul nostru alimentar. Proprietăţile sale au fost analizate în diferite studii, iar, de curând s-a descoperit că un compus din acesta ar putea fi util în tratarea leucemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Leucemiile sunt cancere care debutează în celule care, în mod normal, ar deveni diferite tipuri de celule sangvine, iar un compus din avocado poate oferi în viitor o cale către un tratament mai bun al leucemiei mieloide acute, potrivit unui studiu publicat în jurnalul ştiinţific Blood, citat de Doc.ro.

Se pare că o moleculă din avocado poate inhiba o enzimă din celulele canceroase. Celulele leucemice au cantităţi mai mari de enzime numite VLCAD implicate în metabolismul lor şi se bazează pe această cale pentru a supravieţui. Prin urmare, compusul este un candidat probabil pentru terapia medicamentoasă. Aceasta este prima dată într-un studiu când enzima VLCAD a fost identificată ca ţintă într-un tip de cancer.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările