Dulceaţă aromată de roşii verzi şi lămâie
0Dacă ai murături şi ţi-au rămas câteva gogonele, nu ar fi deloc o idee rea să adaugi în cămară şi câteva borcane de dulceaţă din roşii verzi şi lămâie.
Ingrediente
· 600 g roşii verzi
· 300 g zahar
· sucul de 1/2 lămâie
· coaja de lamaie
· Tonka
· Scorţişoară
Mod de preparare:
Decojim 600 g roşii verzi, le tăiem în jumătate, scoatem cotorul, apoi le tocăm cubuleţe.
Punem 300 g zahăr peste ele şi le lăsăm în jur de o oră. Se va forma siropul în care fierbem dulceaţa. Adăugăm sucul de 1/2 lămâie – coaja rasă de la aceasta şi punem la fiert, la foc mic până trece testul picăturii (punem dulceaţa pe o farfurie: dacă este groasă şi nu se prelinge, este gata).
Când nu mai scoatem spumă adaugăm 1/2 boabă Tonka – rasă şi 1 vârf cuţit scorţişoară. Lăsăm la foc.
Sursă: restaurantedelux.ro