Cum vopsim ouăle cu ingredinte naturale pentru a obţine nuanţe de verde, roşu sau galben VIDEO

Cum vopsim ouăle cu
ingredinte naturale pentru a obţine nuanţe de verde, roşu sau galben VIDEO

Ouă colorate cu vopsele naturale

Varza roşie, spanacul sau cafeaua sunt doar câteva din ingredientele care ne pot ajuta să vopsim ouăle în mod natural. Pentru a căpăta nunţa dorită, folosirea oţetului este doar unul din secretele gospodinelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vopsitul ouălor este unul din obiceiurile pe care copiii le adoră în perioada Sărbătorilor Pascale. Dincolo de o activitate care poate presupune multă creativitate, aceasta poate fi şi o lecţie pentru cei mici despre cum pot face alegeri benefice sănătăţii. Utilizaţi o substanţă alimentară sigură care să nu pună în pericol sănătatea familiei, folsind fructe, legume colorate şi plante verzi din grădină.

Pentru a vă asigura că ouăle vor prinde culoare, fierbeţi-le în apă cu oţet. Oţetul are rolul de a fixa mai bine culoarea în coajă. Acesta se adaugă şi în apa în care se vopsesc ouăle, fiind sufiecientă o lingură la fiecare ceaşcă de apă colorată.

Pentru obţinerea culorii dorite folosiţi următoarele ingrediente:

Mov: fierbeţi varză roşie şi adăugaţi ouăle în substanţa rezultată.

Verde: adăugaţi o ceaşcă de spanac, urzici sau câteva linguri de spirulină în apă.

Roşu: puteţi obţine o frumoasă nuanţă de roşu adăugând suc de rodii, frunze de ceapă roşie sau sfeclă.

Galben/portocaliu: adăugaţi câteva linguri de turmeric, foi de ceapă galbenă sau şofran în apa ajunsă la punctul de fierbere.

Maro: o cană de cafea tare, în care adăugăm o lingură de oţet.

Pune câte 2-3 ouă fierte în boluri şi acoperă-le cu lichidul obţinut, apoi ţine-le la frigider până obţii culoarea dorită, între 2 şi 12 ore. Pentru a le da un luciu frumos, le poţi freca ulterior, după ce se usucă bine, cu puţin ulei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările