Cele mai bune plăcinţele cu gem de căpşuni

Cele mai bune plăcinţele cu gem de căpşuni

FOTO profimedia

Dacă eşti adeptul dulciurilor şi vrei să-ţi impresionezi invitaţii cu o desert deosebită, îţi recomandăm să încerci această reţetă. Poţi pune aceste plăcinţelele lângă celelalte bunătăţi pe masa de Paşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

500 g făină
1 cub de drojdie
5 ouă
4 linguri zahăr
200 ml lapte
1 praf de sare
2 plicuri zahăr vanilat
1 esenţă vanilie
3 linguri ulei
1 plic zahăr pudră
1 borcan gem de căpşuni

Mod de preparare:

Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit, o linguriţă de zahăr şi cubul de drojdie. Amesteci până se topesc. Faci o adâncitură în făină, adaugi praful de sare şi torni laptele.

Pui 3 ouă, restul de zahăr, esenţa, zahărul vanilat şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. Adaugi şi lingurile de ulei şi frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini.

Reţeta completă pe clickpoftabuna.ro!

citeste totul despre: