Cele 12 lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu ajutorul unui cuptor cu microunde

Cele 12 lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu ajutorul unui cuptor cu microunde

Ce crezi că mai poţi să faci cu un cuptor cu microunde, în afară de mâncare? FOTO realdose.com

Primul cuptor cu microunde a apărut în urmă cu mai bine de şaizeci de ani, fiind inventat de inginerul american Percy Spencer, după cel de-al doilea Război Mondial. Invenţia a devenit extrem de populară, dar puţini oameni ştiu faptul că un cuptor cu microunde poate să fie folosit şi în alte scopuri, în afară de cele care implică preparatele culinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dincolo de principala sa menire, un cuptor cu microunde poate avea mai multe întrebuinţări în casă, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail”.

În cuptorul cu microunde poţi să...

...îţi colorezi hainele, printr-o metodă nu foarte complicată. Ai nevoie doar de un pachet de colorant special, diluat într-un recipient cu 200 ml de apă rece, peste care se mai adaugă încă 400 de ml de apă. Cu această cantitate pot fi vopsite cam 225 de grame de material.

Conţinutul de colorant cu apă trebuie pus apoi în cuptorul cu microunde timp de patru minute la putere maximă. Materialul trebuie spălat în apă rece şi lăsat să se usuce la soare.

...găteşti porumbul: acesta trebuie să fie înfăşurat într-un prosop ud de hârtie şi lăsat apoi în cuptor, timp de cinci minute. După ce se scoate din prosop, porumbul poate să fie mâncat cu unt şi sare.

...înlături guma de mestecat de pe haine. Se pare că aceasta este metoda cea mai simplă, prin care vei scoate guma de mestecat de pe orice articol de îmbrăcăminte. Umezeşte pata de gumă cu puţin oţet, apoi bagă haine în cuptorul cu microunde şi las-o la încălzit. Guma va fi uşor de înlăturat.

...topeşti ceara pentru epilat, doar prin încălzirea, timp de câteva secunde, a recipientului în care păstrezi compoziţia.

...sterilizezi borcane şi bureţi de bucătărie: borcanele trebuie umplute cu apă şi încălzite în cuptor timp de câteva minute, până când apa începe să fiarbă. Bureţii de bucătărie trebuie îmbibaţi în apă şi lăsaţi aproximativ două minute, în cuptor.

...speli ciorapi: pune şosetele într-un recipient cu apă şi detergent şi bagă-le câteva minute în cuptor.

...usuci ierburi: aşează ierburi spălate şi proaspete pe o bucată de hârtie de bucătărie şi usucă-le, timp de 30 de secunde, la puterea maximă a cuptorului cu microunde. Metoda se recomandă în special pentru cimbru şi oregano.

Dacă vei încălzi lămâile în cuptorul cu microunde, timp de 20 de secunde, înainte să le storci, vei obţine mai mult suc, iar dacă vrei să decojeşti mai repede un avocado, lasă-l în cuptor 30 de secunde, după ce l-ai înţepat de mai multe ori cu furculiţa.

Mai trebuie să îţi spunem şi că, tot cu ajutorul cuptorului cu microunde, poţi să cojeşti mai uşor roşiile, să transformi bucăţile de pâine în crutoane şi chiar să faci un „marshmallow” uriaş, dacă laşi o astfel de bomboană pufoasă în cuptor până când începe să îşi modifice dimensiunea.

Ai încercat aşa ceva acasă?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările