Capcanele ascunse din mâncărurile congelate: cu cât gustul e mai bun, cu atât conţin mai mult monoglutamat de sodiu

Capcanele ascunse din mâncărurile congelate: cu cât gustul e mai bun, cu atât conţin mai mult monoglutamat de sodiu

În supermarketuri sunt numeroase opţiuni de mâncăruri congelate: pizza, burgeri, crochete de pui sau peşte, paste, lasagna, risotto, nuggets FOTO Shutterstock

Cu excepţia celor cu-adevăraţi gurmanzi, prea puţini oameni mai petrec astăzi timp în bucătărie pentru a pregăti masa. Livrarea la domiciliu este noul trend, iar dacă, totuşi, cineva este pus în situaţia de a găti, mâncare congelată pare să fie soluţia salvatoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comoditatea a luat de mult locul calităţii, astfel că mulţi se mulţumesc cu mâncare comandată, chiar dacă gustul nu e deloc ca la mama acasă, aşa cum promit reclamele din social media. Majoritatea oamenilor gătesc de nevoie, doar dacă e absolut necesar, iar atunci caută soluţii facile. Mâncarea congelată este una dintre ele, dar are multe capcane. Şi, chiar dacă unii gândesc că vor avea în 15 minute o masă gustoasă şi plină de nutrimente, nu este deloc aşa.

În congelatoarele uriaşe din supermarketuri sunt numeroase opţiuni, încât e greu să alegem: pizza, burgeri, crochete de pui sau peşte, paste, lasagna, risotto, nuggets, papanaşi şi multe altele. Tot ce trebuie este să le punem la cuptor sau în tigaie. Însă cele mai multe dintre ele îţi pot afecta, pe termen lung, sănătatea.

Află aici ce capcane se ascund în produsele congelate şi cum le poţi identifica. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările