FOTO Premieră - Noul BMW X4

FOTO Premieră - Noul BMW X4

BMW X4

Continuă povestea de succes a Sports Activity Coupé din segmentul premium al clasei medii cu o nouă generaţie BMW X4. Aproximativ 200.000 de unităţi au fost vândute pe mapamond de la lansarea primei generaţii X4 în 2014. În România au fost livrate 572 modele până la sfârşitul anului 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO 

Noul model va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva şi îşi va face debutul pe piaţă la jumătatea acestui an.

O creştere de 81 milimetri a lungimii exterioare la 4.752 de milimetri, cei 54 de milimetri adăugaţi ampatamentului (ajuns acum la 2.864 mm) şi plusul de 37 milimetri în lăţime (1.918 milimetri) îi conferă noului BMW X4 proporţii dinamice extinse. În centrul părţii frontale atractive se află o grilă mare BMW profilată tridimensional. Farurile LED duble cu contur dinamic, precum şi proiectoarele de ceaţă orizontale formează o interpretare nouă a feţei familiare cu „şase ochi” adoptată de modelele BMW X.

Linia mediană puternică, care încorporează mânerele uşilor şi linia stopurile, este întreruptă de pasajele evazate, pline de forţă, ale roţilor. O altă notă dinamică importantă este dată de habitaclul împins spre în spate. Linia acoperişului, în stil coupé, se strecoară în lunetă printr-un artificiu elegant, după care coboară puternic arcuit spre spate. Liniile orizontale, stopurile LED care se proiectează din caroseria automobilului cu forma lor tridimensională şi cele două ţevi de eşapament (prezente la toate variantele de motorizare) măresc lăţimea părţii spate.

Caracteristicile de design distincte şi jantele de 19 ţoli, din aliaj uşor, specifice modelului fac parte din specificaţiile modelelor xLine, M Sport X şi M Sport, care permit ca designul exterior şi cel interior să fie adaptate pentru a reflecta gusturile personale. Iar clienţii BMW X4 pot alege acum jante cu dimensiuni de până la 21 de ţoli şi din gama de opţiuni BMW Individual.

Clienţii vor putea alege dintre cele trei motorizări pe benzină şi patru variante diesel disponibile de la lansarea noului BMW X4 sau imediat după aceea. Vârful portofoliului este reprezentat de două modele BMW M Performance. Motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, de sub capota BMW X4 M40i oferă o putere maximă de 265 kW/360 CP. BMW X4 M40d este propulsat de un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 240 kW/326 CP. Şi BMW X4 xDrive30d este echipat tot cu un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care de această dată oferă 195 kW/265 CP. Pe lângă acestea, gama de motorizări mai include două propulsoare diesel cu patru cilindri, care oferă 170 kW/231 CP la BMW X4 xDrive25d, respectiv 140 kW/190 CP la BMW X4 xDrive20d, precum şi două motoare pe benzină, cu patru cilindri, cu puteri de 185 kW/252 CP la BMW X4 xDrive30i şi de 135 kW/184 CP la BMW X4 xDrive20i. Standard, toate variantele modelului îşi transferă puterea prin intermediul transmisie Steptronic cu opt trepte, cu clapete de schimbare pe volan şi sistem inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive.

Toate motoarele poartă semnătura BMW TwinPower Turbo. Pentru propulsoarele pe benzină, această însemnă o combinaţie unică de tehnologii pentru un control precis al amestecului de aer şi combustibil: Double-VANOS pentru reglajul deschiderii supapelor, VALVETRONIC pentru reglarea deschiderii supapelor de admisie, Twin-Scrol pentru un sistem turbo cu un răspuns de la turaţii joase şi, bineînţeles, sistemul High Precision Injection. Propulsoarele diesel vin cu un sistem de turbine cu geometrie variabilă şi sistem de injecţie common-rail cu presiune de până la 2500 bar. Toate motorizările respectă standardul de emisii EU6d, versiunile pe benzină vin echipate cu filtre de particule, iar cele diesel dispun cu sistem catalitic dublu, care include şi un sistem SCR cu injecţie de AdBlue.

Specificaţia standard include alături de suspenisa M Sport şi funcţia Performance Control a sistemului DSC, şi direcţia sport variabilă. Frânele M Sport şi suspensia adaptivă cu amortizoare controlate electronic sunt şi ele disponibile opţional. Modelele BMW M Performance vine echipate standard cu jante de 20 de ţoli, din aliaj uşor, frâne M Sport concepute special şi diferenţial M Sport, care generează un efect de blocare precisă a roţilor spate pentru un plus de dinamism atunci când automobilul iese din viraje.

O combinaţie inteligentă de materiale, care la BMW poartă numele BMW EfficientLightweight, a făcut posibilă obţinerea unei reduceri substanţiale a masei, nu doar la nivelul şasiului, ci şi în construcţia caroseriei şi a numeroase alte componente. Măsurile BMW EfficientLightweight au făcut ca noul model să fie mai uşor cu până la 50 de kilograme faţă de predecesorul său (ceea ce a permis variaţii ale echipării). Proprietăţile aerodinamice ale Sports Activity Coupé-ului au fost şi ele îmbunătăţite, ceea ce face ca noul BMW X4 să stabilească un nou reper în segmentul său datorită coeficientului aerodinamic (Cd) de 0,30.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: