VIDEO Peugeot 508 SW

VIDEO Peugeot 508 SW

La doar câteva luni de la prezentarea, în premieră mondială, a noii generaţii 508, francezii prezintă şi versiunea SW a modelului de segment D. O versiunea ceva mai pragmatică decât berlina care atacă Audi A5 Sportback.

VIDEO BMW X5 – The Boss is back, again!!!

VIDEO BMW X5 – The Boss is back, again!!!

Un an extrem de aglomerat din punct de vedere al premierelor pentru BMW. Până acum am primit BMW X2 şi X4. A venit rândul noii generaţii BMW X5 să fie prezentată. Ultimele două zile au fost destul de interesante, ieri am descoperit Audi Q8, astăzi BMW X5. Cine a reuşit să eclipseze pe cine, dumneavoastră decideţi.

GEFCO România - Rezultate financiare locale 2017

GEFCO România - Rezultate financiare locale 2017

Cu o prezenţă de peste 13 ani pe piaţa românească şi fiind unul dintre cei mai mari jucători din industria logistică, GEFCO România a operat în ultimii ani transportul a peste 60% din totalul vehiculelor produse în România. Face parte din categoria acelor companii despre care nu se vorbeşte, dar care face ca planeta noastră să se învârtă.

Auto
Articol publicitar

Ce maşini nu ar trebui să cumpere românii?

Ce maşini nu ar trebui să cumpere românii?

Românii cumpără maşini la mâna a doua pentru că nu au bani pentru a cumpăra maşini noi. Când vine vorba de maşini se discută avantajele pe care le au acestea. O parte dintre români spun că maşinile cu motoare diesel sunt mai bune, alţii din contra preferă maşinile cu motoare pe benzină. Motivul pentru care românii cumpără maşini diesel este că acestea oferă un consum redus la drum lung.

Da´de unde? Unde şi iar unde! În articolul „Simfoniile undelor“ am povestit despre frecvenţele undelor, în „Automobilul: de la decibeli la sound design“ despre intensităţile acestora. Concernul Continental, pe care îl ştiaţi că fabricant de cauciucuri, dar care între timp s-a specializat în module HighTech pentru automobile, a inventat o altă trăznaie, pe care se pare că o va introduce în serie în 2020!

acum 8 zile · comentarii (2)

În duminica asta sunt mulţumit, fericit. Stau cu picioarele fixate bine pe dig şi mă uit la soare cum iese din mare în faţa Cazinoului din Constanţa. Şi arunc pietricele în apă, una după alta, la intervale regulate, aşa cum făceam când eram copil. Piatra loveşte suprafaţa pură, liniştită a apei, o pătrunde, ducându-se spre adâncuri. Apa preia şocul, contractându-se brusc de jur împrejurul pietrei.

acum 22 zile · comentarii (3)

Pininfarina a trâmbiţat acum câteva zile, la Roma, lansarea pe piaţă, în 2020, a unui hiperautomobil de lux, „las´că vă arătăm noi ce e aia electrificare!“ Giuvaerul botezat PF0, al cărui prototip va fi prezentat în anul viitor, este proiectat pentru fapte mari, foarte mari: acceleraţie de pe loc până la 100 de kilometri la oră în două secunde şi până la 300 în 12 secunde. Viteză maximă: 400 km/h.

acum 2 luni · comentarii (2)

Turbomotoare, adică, mai neaoş, turbine cu gaze? Parcă voiam propulsie electrică! Dacă respectiva nu ar avea şi probleme greu de ignorat, cum sunt capacitatea limitată, masa şi volumul bateriilor, dar, mai ales, producerea curentului electric îndeosebi pe bază de cărbune sau gaz natural, aşa cum descrisesem în articolul Automobilul electric.

acum 3 luni · comentarii (16)

Doamne, iar spre birou cu noaptea în cap? Din gazon emană iar nişte izuri pipipisiceşti, aerul pute dinspre termocentrală, au băgat din nou turbă cu sulf, şefa, cu nervii ei de veşnic nedormită sau nenuştiuce îmi va cere iar bilanţul ăla fără sens, genunchiul tot mă mai doare, de pastilele de inimă nu mai am chef, de coniac am, dar uite, după ce mă trezesc din somn iar mă împunge ceva în ţeastă... hai, apucă volanu´, ca să treacă anu´...

acum 3 luni · comentarii (0)

Soarele radiază spre angelica făptură, care, la rândul ei, radiază şi ea, râzând spre soare. Poate să radieze ea spre soare, care e atât de mare? Energia pe care i-o trimite el ei în fiecare moment, cu o vibraţie inimaginabilă, e imensă. Bine, dar şi ea are energie care poate fi exteriorizată, chiar dacă vibraţiile ei se transmit pe unde mai molcome decât cele ale soarelui.

acum 4 luni · comentarii (2)

Creatorul a fericit Terra cu Apa şi cu Aerul, părinţii Florei şi ai Faunei. Luna nu a primit nici apă, nici aer. Marte, poate vom afla. Venus? Se pare că Venus a trecut deja prin ce ar putea trece în viitor şi Terra noastră: o atmosferă pare să aibă, dar la 400 de grade Celsius şi la o presiune cât într-un motor în timpul arderii, cauzate, probabil, de un efect de seră nenatural.

acum 4 luni · comentarii (4)