Mazda2 propune mai mult rafinament în 2020

Mazda2 propune mai mult rafinament în 2020

MAZDA2

Versiunea actualizată a Mazda2 îşi face debutul european şi se prezintă cu un exterior mai sofisticat şi cu un interior mai rafinat, mai confortabil şi mai accesorizat.

Modelul subcompact etalează şi cele mai noi tehnologii Mazda, cum ar fi sistemele Mild-Hybrid şi i-stop actualizat, cu rol în reducerea consumului de combustibil, şi G-Vectoring Control Plus, care contribuie la o experienţă de condus mai dinamică şi mai sigură, ambele disponibile standard. 

Modificările de la exterior includ spoilere, faruri LED şi stopuri redesenate, noua grilă frontală specifică Mazda şi jante noi de aliaj de 16”. Totodată, aripa cromată caracteristică gamei a fost extinsă pentru un aspect frontal mai dinamic şi mai îndrăzneţ. Calitatea resimţită la exterior se reflectă pe deplin şi în habitaclu, unde Mazda2 propune noi variante de combinaţii pentru tapiţerie şi materiale premium. Astfel, pe varianta de echipare de top, Takumi Plus, tapiţeria din piele este disponibilă într-o combinaţie de albastru şi gri, care îşi schimbă nuanţa în funcţie de lumină, în timp ce pe nivelurile Challenge şi Takumi tapiţeria textilă propune un joc de nuanţe de negru şi maro. Versiunea de tapiţerie va dicta şi culorile şi anumite materiale de pe portiere, bord, inelele fantelor de ventilaţie şi de pe  punctele de sprijin pentru genunchii ocupanţilor locurilor din faţă. 

Scaunele au fost redesenate pentru a fi mai comode şi mai ergonomice, în timp ce interiorul a câştigat şi la capitolul insonorizare prin adoptarea unor noi materiale şi tehnici de antifonare. În mod standard modelul este echipat cu aer condiţonat manual, buton pornire motor, sistem de pilot automat, volan îmbrăcat în piele cu comenzi audio, conectivitate Bluetooth, manetă schimbător îmbrăcată în piele, oglinzi exterioare în culoarea caroseriei şi geamuri electrice faţă/spate. Confortul poate fi sporit în funcţie de nivelul de echipare şi mulţumită volanului încălzit, oglinzii retrovizoare electrocrome, conectivităţii CarPlay şi Android Auto, scaunelor faţă încălzite, unităţii de comandă HMI şi ecranului tactil de 7”.
Sub capota versiunii 2020 Mazda2 regăsim motorul Skyactiv-G pe benzină de 1.5l şi 90 CP care asigură o acceleraţie de 9,8 secunde de la 0 la 100 km/h în condiţiile unui consum combinat de 4,1l/100 km (în regim NEDC). Motorul poate fi conectat la o transmisie manuală cu şase rapoarte. 
Din punctul de vedere al siguranţei, Mazda2 2020 este dotată standard cu faruri adaptive, sistem de asistenţă la plecarea din rampă, senzori de monitorizare a presiunii din pneuri şi sistem de control al tracţiunii. Opţional se adaugă senzori de parcare şi cameră video pentru marşarier, sistemul de avertizare la depăşirea benzii de rulare, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare la deplasarea în marşarier şi asistentul inteligent de frânare în oraş. Un test amplu cu noua Mazda2 puteţi citi din 21 februarie în revista Adevărul Auto distribuită împreună cu Adevărul Weekend.
 
 
Listă de preţuri
 

Model

Preţ (cu TVA inclus)

Mazda2 G90 Challenge

14.190 €

Mazda2 G90 Takumi

16.190 €

Mazda2 G90 Takumi Plus

16.690 €

Vopsea metalizată

340€

Vopsea metalizată Gri Machine

480€

Vopsea metalizată Red Soul Crystal

620€

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările