Mazda RX-Vision GT3 Concept

Mazda RX-Vision
GT3 Concept

Dezvoltat în colaborare cu Polyphony Digital Inc., RX-Vision GT3 Concept este cea mai nouă maşină de curse virtuală Mazda din simulatorul de condus Gran Turismo Sport pentru PlayStation 4 de la Sony Interactive Entertainment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bazat pe Mazda RX-Vision Concept care a fost prezentată la Salonul Auto de la Tokyo din 2015, GT3 Concept este modificat în conformitate cu reglementările FIA ​​GT3 pentru maşini de curse şi respectă, de asemenea, reglementările proprii Gran Turismo Sport din categoria Gr.3.

În timp ce cabina şi uşile originale sunt menţinute în conformitate cu reglementările GT3, faţa şi spatele au fost extinse iar bara de protecţie a crescut în lăţime. O grilă de aer generoasă pe capotă îmbunătăţeşte atât aerodinamica, cât şi răcirea zonei motorului, iar spoilerele din faţă şi spate, alături de un difuzor în spate cresc forţa de apăsare. În plus, atât garda la sol, cât şi înălţimea totală a vehiculului au fost reduse pentru a optimiza performanţele aerodinamice.

Îndepărtarea materialelor grele şi a pieselor interioare neesenţiale a dus la reducerea greutăţii şi la un centru de greutate coborât. Echipat cu un motor rotativ de nouă generaţie Skyactiv-R cu 4 rotoare, 570 CP, montat în zona din faţă spre centru, conceptul beneficiază de o distribuţie a greutăţii ideală, de 48:52 (faţă-spate).

La fel ca în cazul tuturor vehiculelor Mazda, atenţia deosebită acordată ergonomiei cabinei îi face viaţa mai uşoară pilotului în timpul cursei; de exemplu, volanul este proiectat special pentru o eficienţă crescută în condiţii de cursă.

Cei mai de succes jucători Gran Turismo Sport, în vârstă de peste 18 ani, care folosesc vehicule Mazda precum RX-Vision GT3 Concept vor avea ocazia să participe la Campionatul Gran Turismo certificat de FIA, care va avea loc în diferite locaţii din lume în sezonul 2020.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările