Ziua Independenţei în SUA va fi sărbătorită cu spectacole de drone sincronizate, ca o alternativă la focurile de artificii

Ziua Independenţei în SUA va fi sărbătorită cu spectacole de drone sincronizate, ca o alternativă la focurile de artificii

Smiley realizat de o formaţie de drone care zboară sincronizat. Imagine cu caracter ilustrativ Foto: Shutterstock

Dronele colorate şi luminate vor zbura sincronizat în formaţie deasupra oraşelor americane în acest 4 iulie, ca o alternativă inedită la focurile de artificii - în special în vestul secetos, unde scânteile pot provoca incendii catastrofale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În rândul unor fani ai focurilor de artificii, ataşamentul sentimental este suplinit de preocupări pragmatice: în Douglas County, Colorado, de exemplu, focurile de artificii din decembrie anul trecut au provocat incendii de vegetaţie la trei puncte de lansare.

Cererea este atât de mare, încât cele câteva companii care operează spectacole de lumini cu drone spun că sunt complet rezervate - şi asta de luni de zile, lăsând o mulţime de municipalităţi întârziate fără noroc în acest an.

„Am primit sute de solicitări pe care, din păcate, nu le putem prelua”, a declarat Graham Hill, fondator şi director executiv al Hireuavpro.com, care realizează spectacole de 10-12 minute folosind de la 100 de drone („nivelul de bază”) până la 500 de drone.

Cererea a fost „exponenţial mai mare decât anul trecut”, a declarat el pentru Axios. „Dacă urmărim evoluţia acestui lucru, pur şi simplu nu cred că majoritatea comunităţilor ştiau că aceasta era o opţiune viabilă anul trecut”.

După ce incendiile din iarnă au devastat Boulder County, Colorado, mai multe oraşe din zona Denver s-au mişcat rapid pentru a angaja compania lui Hill pentru 4 iulie.

Spectacolul cu drone a fost descris ca „o experienţă finală nouă şi inovatoare”, care va dura 12 minute şi „va prezenta mai multe modele şi mişcări coregrafice pe muzică patriotică”.

Printre locurile care trec la spectacole cu drone în acest an se numără şi  Galveston, Texas; North Lake Tahoe, California; Imperial Beach, California, şi Castle Pines, Colorado.

În timp ce dronele sunt mai scumpe decât artificiile - de obicei, încep de la 25.000 de dolari, comparativ cu doar 2.000 de dolari pentru un spectacol de artificii - sunt prezentate ca fiind mai sigure, mai curate şi mai uşor de personalizat.

În cea mai mare parte a anului, companiile de spectacole de lumini cu drone se adresează clienţilor corporativi şi persoanelor bogate - punând în mişcare pe cer orice, de la logo-uri corporative şi coduri QR până la personaje de desene animate.

Din cauza schimbărilor climatice, preocupările legate de siguranţă au urcat în fruntea listei de probleme legate de focurile de artificii - asigurând practic că spectacolele cu drone vor deveni o tradiţie modernă de 4 iulie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările