VIDEO Cine este Roger Stone, omul care l-a făcut pe Donald Trump preşedinte

VIDEO Cine este Roger Stone, omul care l-a făcut pe Donald Trump preşedinte

Dacă nu ştiţi cine e Roger Stone, atunci e timpul să aflaţi. Eminenţa cenuşie din spatele drumului spre Casa Albă al lui Donald Trump, dar şi al unor preşedinţi ca Ronald Regan şi Richard Nixon, este unul dintre cei mai controversaţi consultanţi politici din istoria americană. Cu doar câteva zile înainte de ancheta cu privire la presupusele sale legături cu Rusia, Stone a vizitat Bucureştiul şi a acordat un interviu ziarului „Adevărul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Roger Stone are un tatuaj pe spate cu chipul lui Richard Nixon. Cam asta e tot ce ar trebui să reţineţi după ce închideţi acest articol. Faptul că a fost consultant politic pentru preşedinţi ca Richard Nixon, Ronald Reagan sau că el e cel care l-a convins pe Donald Trump să candideze pentru preşedinţia SUA sunt amănunte comparativ cu viaţa personală a unuia dintre cei mai controversaţi consultanţi politici de la Washington. 

Roger Stone s-a născut pe 27 august 1954 (deci are 62 de ani, dar să nu vă imaginaţi că-i arată). La doar 19 ani, Stone s-a făcut remarcat printre consultanţii de campanie a lui Nixon pentru că a donat bani campaniei adversarului acestuia în numele Alianţei Socialiste, doar ca să-l discrediteze în ochii alegătorilor ca simpatizant comunist. Asta i-a asigurat un loc în staff-ul de campanie a lui Nixon, iar din acel moment cariera sa în consultanţă politică a prins aripi.  

S-a lăsat de facultate şi s-a apucat de consultanţă politică. Au urmat ani în care a lucrat pentru Ronald Regan în campania din 1984 (pe care Regan a şi câştigat-o), George Bush senior şi, într-un final, pentru Donald Trump. 

Analiştii politici americani sunt de părere că Stone este cel „care l-a transformat pe Trump în politican”. Având o relaţie de prietenie foarte strânsă încă din anii '80, când lobbyst-ul era angajat de Trump pentru a pune presiune pe autorităţi în încercarea de a-şi extinde reţeaua de cazinouri, Stone a văzut în Trump „calul pentru cursa vieţii sale", aşa cum avea să declare într-un documentar pentru Netflix. 

Însă, viaţa sa personală, deloc lipsită de excentricităţi, l-a prins din urmă şi eventual l-a forţat să devină personajul eclectic care este astăzi. În 1996, un anunţ în care el şi soţia sa de atunci căutau alte cupluri pentru aventuri amoroase a făcut deliciul presei americane şi i-a pus eticheta de excentric, una pe care Stone a înţeles repede că, dacă vrea să supravieţuiască, va trebui s-o îmbrăţişeze. 

Astăzi, Roger Stone rămâne la fel de controversat ca în anii în care se afla în mijlocul evenimentelor din politica americană. Are propriile teorii despre mai toate evenimentele actuale, de la Siria la influenţa lui Soroş în România, chiar dacă linia dintre teoria conspiraţiei şi argumente bazate pe realitate e una foarte fină în cazul său.

Roger Stone a vizitat miercuri Bucureştiul, aşa că am profitat de ocazie şi i-am arătat reşedinţa personală a lui Ceauşescu, unde şi-a amintit despre vizita lui Nixon al Bucureşti, a vorbit despre viaţa personală şi ne-a împărtăşit câteva din ideile şi principiile sale cu privire la lumea de azi. Cu doar câteva ore înainte de interviu, acesta a aflat că va fi chemat în faţa comisiei speciale de ancheta a senatului american, unde va depunde mărturie, în spatele uşilor închise, cu privire la acuzaţiile ce i se aduc. Mai exact, Stone este bănuit că ar fi avut legături cu serviciile secrete ruseşti în scandalul privind influenţarea alegerilor din Statele Unite în favoarea lui Donald trump. De la aflarea veştii, posturile de televiziune americane vorbesc din ce în ce mai mult despre rolul său cheie în campania lui Trump şi influenţa pe care a avut-o asupra acestuia. Sunt voci care spun că Roger Stone va face închisoare, însă, din balconul reşedinţei lui Ceauşescu, Roger Stone părea destul de relaxat în această privinţă. 

Până când interviul va fi gata, vă lăsăm în compania unui teaser şi vă invităm să aflaţi mai multe despre Roger Stone. 

TEASER Roger Stone - interviu exclusiv pentru ziarul „Adevărul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările