UPDATE Aviaţia civilă din Honduras nu îi permite lui Zelaya să aterizeze

UPDATE Aviaţia civilă din Honduras nu îi permite lui Zelaya să aterizeze

UPDATE Aviaţia civilă din Honduras nu îi permite lui Zelaya să aterizeze

Preşedintele destituit al Hondurasului, Manuel Zelaya, s-a îmbarcat duminică într-un avion la Washington pentru a se înapoia în ţara sa, a anunţat ministrul venezuelean al afacerilor externe Nicolas Maduro.


UPDATE: Hondurasul a ordonat avionului lui Zelaya să se îndrepte spre El Salvador, a anunţat duminică dimineaţă conducerea Aviaţiei civile la Tegucigalpa, informează AFP şi Reuters.

Şeful statului Honduras, înlăturat de la putere în urmă cu o săptămână printr-o lovitură de stat, urmează să aterizeze în Honduras în jurul orei 23.00 GMT (1.00 ora României), a precizat Maduro într-o declaraţie dată postului de televiziune Telesur, cu sediul la Caracas, potrivit Agerpres.

Printre altele, mii de susţinători ai lui Manuel Zelaya au pornit în marş duminică spre aeroportul capitalei Tegucigalpa puternic militarizat, sperând să îl întâmpine acolo pe preşedintele destituit, care a anunţat sosirea sa 'pentru miezul zilei'.

Manifestanţii s-au adunat în inima capitalei şi în tabăra din apropierea universităţii unde numeroşi provinciali au petrecut noaptea, înainte de a porni spre aeroport, unde urmau să ajungă în jurul orei 13.30 locale (19.30 GMT).

Zelaya şi-a sfidat adversarii care l-au destituit confirmând întoarcerea sa în Honduras, în pofida unei interdicţii de aterizare şi mobilizării de trupe de către autorităţile de la Tegucigalpa, la o săptămână după lovitura de stat, aminteşte AFP.