Trump: „A trebuit să îl concediez pe Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte şi FBI-ul“

Trump: „A trebuit să îl concediez pe Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte şi FBI-ul“

Preşedintele Donald Trump FOTO: cnn.com

Preşedintele american Donald Trump a scris azi pe Twitter că l-a concediat pe Michael Flynn, care i-a fost consilier pe probleme de securitate naţională, după ce acesta a minţit FBI-ul şi pe vicepreşedintele Mike Pence.Trump a subliniat însă că acţiunile lui Flynn în perioada de tranziţie către noua administraţie au fost legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „A trebuit să îl concediez pe Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte şi a minţit FBI-ul. A pledat vinovat în legătură cu acele minciuni. Este păcat, pentru că acţiunile sale în perioada de tranziţie au fost legale. Nu era nimic de ascuns!“, a scris Donald Trump.
 
Tot sâmbătă,Donald Trump a declarat, conform New York Post, că nu a existat „absolut nicio complicitate“ între echipa sa de campanie din 2016 şi Rusia, reacţionând astfel după ce Michael Flynn a recunoscut în cadrul înţelegerii de a pleda vinovat cu anchetatorii lui Robert Mueller că un membru de rang înalt al echipei de tranziţie a miliardarului republican l-a îndrumat să intre în contact cu oficiali ruşi în decembrie 2016. 

Flynn a pledat vinovat, vineri, faţă de acuzaţia că a făcut declaraţii false FBI-ului. El a devenit astfel primul oficial de la Casa Albă a lui Trump care încheie o înţelegere prin care pledează vinovat în ampla anchetă a procurorului special Robert Mueller cu privire la o posibilă coordonare între Rusia şi echipa de campanie a miliardarului republican cu scopul de a influenţa rezultatul alegerilor din 2016.
Guvernul nu a dezvăluit identitatea acestui oficial de rang înalt din cadrul echipei de tranziţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările