Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic în valoare de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina

Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic în valoare de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina

Foto news.ro

Trezoreria SUA a decis, miercuri, transferarea a 1.3 miliarde de dolari pentru ajutor economic pe care îl va acorda Ucrainei. Este o primă parte dintr-un sprijin în valoare de 7.5 miliarde de dolari pe care administraţia Biden l-a promis preşedintelui Zelenski, în luna mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

''Cu acest ajutor economic, ne reafirmăm angajamentul ferm faţă de poporul ucrainean în timp ce se apără de agresiunea lui Putin şi lucrează pentru a-şi susţine economia'', a declarat Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei. 

Ajutorul economic în valoare de 1.3 miliarde de dolari va fi transferat guvernului ucrainean prin intermediul Băncii Mondiale. Urmează să fie aprobate şi alte ajutoare din partea SUA, după ce Biden a semnat un vast credit de urgenţă pentru Ucraina în valoare de 7.5 miliarde de dolari.

În prezent, Ucraina are un deficit bugetar de peste 5 miliarde de dolari pe lună din cauza scăderii veniturilor şi a incapacităţii de accesare a finanţării de pe plan extern, relatează Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările