Suspectul în cazul răpirilor din Cleveland „avea o cameră de tortură“ în propria locuinţă

Suspectul în cazul răpirilor din Cleveland „avea
o cameră de tortură“ în propria locuinţă

Ariel Castro, suspectul în cazul răpirilor din Cleveland FOTO Reuters

Suspectul în cazul răpirilor din Cleveland, Ariel Castro, a fost reţinut de autorităţile americane după ce a fost acuzat că a răpit, violat şi torturat trei femei, ţinându-le captive în locuinţa sa timp de zece ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Procurorii continuă să scoată la iveală tot mai multe dovezi, iar unul dintre ei a avertizat anterior că vrea să ceară pedeapsa cu moartea în acest caz.

Joi, Ariel Castro a apărut pentru prima dată în faţa instanţei. În relatările unui reporter al televiziunii CNN aflat la  faţa locului se arată că acesta a fost tăcut în tot acest timp, ţinând capul plecat.

Unul dintre procurorii citaţi de CNN a declarat că bărbatul îşi chinuia victimele într-o cameră de tortură, „o închisoare privată în inima oraşului“. „Brutalitatea îndurată de victime timp de un deceniu este mai presus de înţelegere“, a adăugat el.

Mama lui Castro susţine, la rândul ei, că face parte dintre cei care încearcă să înţeleagă ce s-a petrecut în această tragedie.

„Am un fiu bolnav care a făcut ceva foarte grav“, a fost tot ce a putut spune, după care a precizat că suferă şi le-a cerut iertare atât fetelor răpite, cât şi mamelor acestora.

Castro nu şi-a putut motiva acţiunile până la ora actuală. El a răspuns la întrebările anchetatorilor, mărturisind unele fapte, însă nu se ştie exact ce anume le-a declarat autorităţilor.

Printre dovezile pe care investigatorii le-au găsit în casa lui Castro se numără şi câteva mărturii scrise care conţin detalii explicite cu privire la acţiunile acestuia, la comportamentul răpitorului faţă de femei şi în care Castro se justifică, spunând că el însuşi a fost abuzat de membri ai familiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările