SUA se angajează să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră la jumătate faţă de din nivelul din 2005, până în 2030

SUA se
angajează să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră la jumătate faţă de
din nivelul din 2005, până în 2030

Joe Biden FOTO EPA-EFE

Statele Unite îşi stabilesc obiectivul unei reduceri cu 50-52% - faţă de nivelul din 2005 - a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2030, anunţă joi oficiali din administraţia lui Joe Biden cu câteva ore înaintea unui summit virtual pe tema luptei împotriva modificărilor climatice organizat de către şeful statului american, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joe Biden, care încearcă să relanseze lupta împotriva modificărilor climatice, abandonată de către predecesorul său Donald Trump, şi-a stabilit deja obiectivul - mai larg - de a trece Statele Unite la o economie mai puţin poluantă cu carbon până în 2050.

Obiectivele reduceri poluării - sector cu sector, de la centrale elecrice la automobile - urmează să fie comunicate în cursul acestui an, anunţă aceşti oficiali.

Joe Biden a prezentat la sfârşitul lui martie un vast plan privind infrastructura care prevede o reducere a dependenţei Statelor Unite de energia fosilă, în lupta împotriva încălzirii globale.

Acest plan de investiţii, care este necesar săfie adoptat de către Congres, se loveşte de opoziţia republicanilor.

Planul prevede alocarea a 174 de miliarde de dolari (aproximativ 150 de miliarde de euro) în vederea dezvoltării pieţei vehiculelor electrice şi mobilizarea a miliarde de dolari în favoarea energiei regenrabile.

În total 40 de lideri din lume, inclusiv preşedinţii francez Emmanuel Macron, rus Vladimir Putin şi chinez Xi Jinping, urmează să participe la acest summit virtual de două zile, care începe joi, la ora 12.00 GMT (15.00, ora Românei).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările