SUA  ar putea renunţa la sancţiunile împotriva Venezuelei. Care este condiţia

SUA  ar putea renunţa la sancţiunile împotriva Venezuelei. Care este condiţia

Venezuela se află de mult timp în criză

În timp ce Venezuela este presată de preţurile scăzute ale petrolului, de pandemia de coronavirus şi de presiunile economice americane, Washingtonul a trecut la o abordare mai temperată, care are rolul să susţină organizarea unor alegeri corecte cel mai devreme în acest an şi la încheierea crizei politice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretarul de Stat Mike Pompeo a anunţat ”un cadru de tranziţie la democraţie” pentru Venezuela, care propune pentru prima oară ”o cale de ieşire etapizată” din sancţiunile americane, inclusiv pentru sectorul petrolier, dacă Maduro şi aliaţii acestuia vor coopera.

Dar, nu va fi o sarcină uşoară de atragere a lui Maduro şi a asociaţilor acestuia spre o reconciliere politică cu liderul opoziţiei Juan Guaido, care este recunoscut de Statele Unite şi alte peste 50 de ţări ca fiind preşedintele interimar legitim.

Maduro a rămas la putere în pofida eforturilor repetate ale Statelor Unite de înlăturare a sa şi nu a arătat vreo disponibilitate de a negocia serios plecarea de la putere. În aceste condiţii, anunţul de marţi ar putea fi văzut drept o încercare a administraţiei americane de a-şi limita pierderile şi a merge mai departe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: