Statul Florida renunţă la toate restricţiile privind pandemia de COVID-19

Statul Florida renunţă la toate restricţiile privind pandemia de COVID-19

Vaccinurile Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson sunt disponibile, chiar şi fără programare, în numeroase centre de vaccinare, farmacii şi supermarketuri din Statele Unite

Guvernatorul statului american Florida a ridicat luni, cu efect imediat, toate restricţiile asociate pandemiei de COVID-19, justificându-şi decizia prin eficacitatea şi disponibilitatea vaccinurilor dezvoltate împotriva acestei maladii, informează AFP.

Ron DeSantis a promulgat o lege care pune capăt stării de urgenţă la 1 iulie în Florida, care impunea o serie de restricţii în faţa pandemiei de coronavirus, şi a semnat apoi un decret care avansa data de intrare în vigoare a acelei măsuri începând de luni, 3 mai, conform Agerpres

DeSantis a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre numărul zilnic al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi la cel al deceselor asociate, acestea fiind în scădere constantă, în timp ce programul de vaccinare continuă să fie implementat, declarând că ,,Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem".

Aproximativ 41,9% dintre cei 21,5 milioane de locuitori aistatului Florida, au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

 Vaccinarea a fost deschisă vineri în Florida pentru toate persoanele cu vârste de peste 16 ani, care nu mai trebuie să prezinte dovada domiciliului în acest stat, aşa cum se întâmpla din ianuarie şi până la finalul lunii aprilie, din cauza cererii foarte mari pentru vaccinurile anti-COVID-19.
Guvernatorul Ron DeSantis a criticat totodată restricţiile stricte care sunt încă în vigoare în alte state americane. El a sugerat că statele care continuă să îi oblige pe rezidenţii lor să respecte astfel de măsuri indică faptul că liderii lor ,,nu cred în vaccinuri".

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările