Secretarul de stat adjunct al SUA: Toate opţiunile sunt deschise faţă de Rusia

Secretarul de stat adjunct al SUA: Toate opţiunile sunt deschise faţă de Rusia

Foto Arhivă

Secretarul de stat adjunct al SUA însărcinat cu regiunea Europa şi Eurasia, Karen Donfried, a declarat vineri că toate opţiunile sunt deschise în privinţa reacţiei la desfăşurarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina şi că NATO va decide care va fi mişcarea sa viitoare în urma consultărilor de săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”După cum puteţi aprecia, toate opţiunile sunt pe masă şi există un set de instrumente care include o gamă întreagă de opţiuni”, a declarat Donfried reporterilor într-un briefing telefonic.
 
”Acum depinde de alianţă să decidă care sunt următoarele mişcări pe care NATO vrea să le ia”, a spus ea, vorbind înaintea unei vizite a secretarului de stat american Antony Blinken în Letonia şi Suedia, săptămâna viitoare, pentru a participa la reuniunea NATO şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), unde ea a spus că desfăşurarea de trupe ”mare şi neobişnuită” a Moscovei va fi în fruntea agendei.
 
Oficialii americani, NATO şi ucraineni au tras un semnal de alarmă în ultimele săptămâni cu privire la ceea ce ei spun că sunt mişcări neobişnuite de trupe ruseşti în apropierea Ucrainei, sugerând că Moscova ar putea fi gata să lanseze un atac asupra vecinului său, acuzaţii pe care Rusia le-a respins ca fiind făcute pentru a provoca frică.
 
Întrebată dacă Blinken intenţionează să se întâlnească cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov în timp ce se va afla la Stockholm, Donfried a spus că nu are anunţuri de făcut cu privire la o astfel de întâlnire bilaterală, dar a adăugat: ”Fiţi pregătiţi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările