Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, vaccinat complet, inclusiv cu un „booster” anti-COVID, testat pozitiv COVID-19, plasat în carantină, acasă, cinci zile

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, vaccinat complet, inclusiv cu un „booster” anti-COVID, testat pozitiv COVID-19, plasat în carantină, acasă, cinci zile

FOTO: EPA-EFE

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin s-a îmbolnăvit de covid-19, a anunţat Pentagonul, precizând că secretarul prezintă simptome „uşoare” şi rămâne în carantină acasă cinci zile, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lloyd Austin precizează, într-un comunicat difuzat de Departamentul american al Apărării, că este complet vaccinat - inclusiv cu o doză „booster” - „ceea ce face ca infecţia să fie mult mai uşoară decât ar fi fost altfel”.

”Vaccinurile funcţionează şi vor rămâne o exigenţă medicală militară pentru personalul nostru”, scrie şeful Pentagonului.

„Voi continua să-i încurajez pe toţi cei care sunt eligibili la o doză «booser» să se vaccineze”, subliniază el.

Lloyd Austin, care va continua ”în măsura posibilului” să asiste virtual la reuniuni de lucru, precizează că ultimul său contact cu preşedintele Joe Biden a avut loc la 21 decembrie, cu mai bine de o săptămână înainte să înceapă să prezinte simptome şi că şeful statuluia fost testat negativ în acea dimineaţă.

Statele Unite se confruntă în prezent cu un val puternic de contaminare cu covid-19 şi înregistrează o medie zilnică de 400.000 de cazuri.

Mai mulţi membri importanţi ai Congresului american au fost contaminaţi recent cu noul coronavirus.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a fost testată pozitiv covid-19 la sfârşitul lui octombrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările