Ce şanse au victimele din Cleveland la o viaţă normală: „Este ca şi cum ţi-ai reveni din comă”

Ce şanse au victimele din Cleveland la o viaţă normală: „Este ca şi cum ţi-ai reveni din comă”

Mesaje de încurajare postate în faţa casei familiei Gineri DeJesus FOTO Reuters

Deşi Amanda Berry, Gina DeJesus şi Michelle Knight au reuşit să scape de calvarul de zece ani în care au fost sechestrate şi violate într-o casă din Cleveland, dificultăţile lor nu se opresc odată cu eliberarea.

Ele sunt consiliate de terapeuţi, care declară că este este nevoie de mult efort ca ele să se reintegreze în societate.

Prin sprijin emoţional şi şedinţe de terapie constante, femeile se pot recupera. Ele aveau vârsta de 14, 16 şi 21 de ani atunci când au fost răpite. Însă, procesul este unul lung şi dificil.

Este ca şi cum ţi-ai reveni din comă”, precizează Dr. Barbara Greenberg, psiholog specializat în tratarea adolescenţilor abuzaţi. „Este o experienţă năucitoare”, adaugă ea, potrivit „Huffington Post”.

Pentru că adolescenţa le-a fost furată, ele nu au putut să îşi dezvolte aptitudini emoţionale, psihologice sau sociale”, declară Duaine Bowers, care consiliază familii prin Centrul Naţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi. 

„Sunt în urmă cu 10 ani în ceea ce priveşte abilităţile lor. Înainte de a se integra în societate, trebuie să recupereze tot ce nu au învăţat.”

Jessica Donohue-Dioh, care lucrează ca instructor social la Universitatea Xavier din Cincinnati, spune că libertatea de a lua decizii este cea mai grea de redobândit: „Cum ar trebui să răspund? Ei pot simţi că nu există un răspuns corect”.

Ariel Castro, bărbatul care a ţinut cele trei femei captive, a fost şi cel care a consolat familiile victimelor. El riscă pedeapsa cu moartea, pentru răpire, viol şi agresiune fizică.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările