O grupare anarhistă a instalat statui nud cu Donald Trump în mai multe oraşe din Statele Unite

O
grupare anarhistă a instalat statui nud cu Donald Trump în mai
multe oraşe din Statele Unite

Statuia montată în Union Square din New York FOTO Nico Martini/Twitter

Gruparea anarhistă INDECLINE a instalat în New York, joi, o statuie care îl înfăţişează pe candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA nud şi fără testicule intitulată „Împăratul nu are bile”, relatează „The Guardian. Statuia indecentă a fost demontată ulterior de angajaţii primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statuia a fost pusă în Union Square şi a reprezentat un obiectiv popular pentru locuitori şi turişti laolaltă, care s-au pozat cu statuia şi au râs la modul caricaturizat în care Donald Trump este reprezentat.

„Este tragic de frumoasă. A fost o săptămână groaznică pentru mine, acesta este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat toată săptămâna” a spus Jeanne-Marie Patrick, rezidentă din New York.

Gruparea anarhistă a declarat pentru „The Washington Post” că a dorit, prin această acţiune, să-l umilească pe Trump făcând referire la „tendinţele lui autoritare”, dictatorii instalându-şi în multe cazuri statui în locuri publice.

În acelaşi timp, statui similare au fost montate în San Francisco, Los Angeles, Cleveland şi Seattle.

Angajaţii primăriei din New York au declarat că statuia a fost demontată, deoarece nu a avut autorizaţie de ridicare, fiind considerată astfel proprietată pierdută. Doi angajaţi au smuls statuia de pe soclu şi i-au spart picioarele cu lopeţi, după care au făcut-o bucăţi.

„Serviciul parcurilor a îndepărtat statuia. Instalarea unei structuri sau opere de artă neautorizate în oraş este ilegală", a anunţat un purtător de cuvânt. 

INDECLINE a organizat în ultimii ani mai multe acţiuni publice, precum punerea numelor persoanelor de culoare ucise de poliţişti în incidente armate controversate peste stelele din celebrul Walk of Fame de la Hollywood.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările