O fostă centrală pe cărbune a fost transformată în „mină” de Bitcoin. Decizia, contestată de activiştii de mediu VIDEO

O fostă centrală pe cărbune a fost transformată în „mină” de Bitcoin. Decizia, contestată de activiştii de mediu VIDEO

Foto Captură Video BBC

O companie din New York, Greenidge Generation, a transformat o fostă centrală de cărbune într-o „mină” de Bitcoin alimentată cu gaz. Decizia a stârnit critici din partea politicienilor locali şi activiştilor de mediu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a menţionat că emisiile sunt compensate în proporţie de 100% şi că doreşte să investească în energia solară. În prezent, fosta centrală alimentează 10.000 de computere care generează Bitcoin.

Computerele care „minează” Bitcoin rezolvă ecuaţii complexe şi astfel necesită o cantitate foarte mare de electricitate. La momentul actual, un Bitcoin valorează între 25.000 şi 35.000 de dolari.

BBC relatează că generarea de criptomonede poate afecta mediul înconjurător şi că, această fabrică are pe o marte unităţile de producţie a energiei, iar în cealată, computerele care o folosesc.

Compania spune că neutralizează emisiile de carbon pe care le generează şi că este mai „verde” decât alţi generatori de Bitcoin care folosesc cărbune, în China şi SUA.

Activiştii de mediu şi chiar şi politicienii locali nu sunt de acord cu fabrica şi critică demersul acesteia.

Anna Kelles este membră a parlamentului local din New York şi crede că ar trebui să fie închisă compania.

„Nu ar trebui să folosească combustibili fosili ca să beneficieze de aceste computere câţiva oameni de pe Wall Street. Nu merită”, spune ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările